Salata cu naut, ardei copt, rucola si branza halloumi
Continuand seria retetelor care ma duc cu gandul la vacanta (in cateva zile dau o fuga pana la Atena, deci se explica), azi am pregatit aceasta salata rapida – un fel vegetarian perfect pentru serile lungi de vara care urmeaza (sau pentru pranzurile lenese, brunch-urile tarzii – whatever works ;-)
INGREDIENTE
15 minute, 2 portii
- 100g fasole verde pastai
- 1 conserva de naut
- 1 ceapa rosie
- 150g branza halloumi
- 100g rosii cherry
- 2 ardei copti (in otet, din conserva)
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 mana generoasa de frunze de rucola
- frunzele de la 2 legaturi de patrunjel
- 4 linguri de ulei de masline
- coaja si zeama de la un lime (poti folosi si lamaie)
- sare si piper proaspat rasnit
Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand apa incepe sa fiarba, adauga pastaile de fasole, impreuna cu o lingura de sare, si lasa-le sa fiarba timp de 2-3 minute, apoi scurge-le si pune-le intr-un bol impreuna cu cateva cuburi de gheata, pentru a-si pastra culoarea si textura crocanta cat timp pregatesti restul ingredientelor.
Incinge 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Taie branza halloumi in felii subtiri si pune-le in tigaia incinsa. Prajeste-le pana cand sunt rumenite, intoarcele apoi si pe partea cealalta, apoi scoate-le pe o farfurie.
Taie rosiile cherry in jumatati sau in sferturi, ceapa in felii, ardeiul copt in fasii, iar ardeiul iute in rondele subtiri. Transfera-le pe toate intr-un bol incapator si adauga rucola, frunzele de patrunjel, pastaile de fasole si nautul. Fa un dressing amestecand uleiul de masline cu zeama si coaja de lime si presara-l peste salata. Amesteca si serveste-o cu feliile de asezate branza deasupra.
Unde găsești halloumi ?
in hypermarketuri
excelenta..bravo
Nu am incercat inca halloumi, dar asta e o idee buna de a incerca pentru inceput:).
Excelenta. Cred ca merge si cu o jumatate de ceapa rosie si cu branza taiata mai gros si facuta la gratar. Voi incerca data viitoare!
Merci de reteta! A fost senzationalaaaaaa!