Shortbread / Fursecuri simple cu unt
Cand am deschis Facebook-ul azi dimineata, lumea urla ca e zapada pe strazi. Asta dupa ce ieri s-a lamentat ca e luni (soc si groaza, indeed). Dar pe modelul when life gives you lemons, you make gin fizz, cand primavara iti da cu zapada te bucuri pentru ca esti o lenesa-optimista-procrastinatoare-dezorganizata-dar-care-are-totusi-cateva-prioritati-in-viata. Deoarece:
- nu degeaba mi-am lasat skiurile in masina de la inceputul lui februarie, de cand am fost ultima data pe partie
- intr-un buzunar al gecii de ski am gasit suficienti bani cat sa pun benzina pana-n Poiana, si sa-mi ramana si de niste apres-ski
usoralcoolizat - in frigider aveam aluat pentru shortbread, ca doar ce e mai bun intr-o zi anosta de marti, cand masina e ingropata in parcare si tu inca iti faci curaj sa pleci la birou, decat un ceai (cu sau fara rom ca-n Jamaica, I guess you’ll never know ;-) si o tava de fursecuri calde, fragede si aromate
Asta pentru ca saptamana trecuta, in urma unor midnight cravings combinate cu wanderlust powered insomnia, m-am apucat sa fac un aluat simplu de fursecuri, pe care apoi l-am pus la frigider, pentru vremuri grele :))
In robotul de bucatarie am pus 325g de faina, peste care am aruncat 200g de unt taiat in cubulete. Le-am mixat impreuna pana s-au format firmituri si atunci am adaugat 125g de zahar, 2 lingurite de extract de vanilie si 3 galbenusuri. Am mai mixat putin, pana s-a format un aluat, pe care l-am rulat in forma de sul, l-am impachetat in folie de plastic (Dexter style, if you know what I mean ;-) si l-am bagat in frigider, unde a asteptat un moment ca azi dimineata.
Cand am scos aluatul, l-am taiat in felii de cativa milimetri, pe care apoi le-am asezat pe o tava pe care pusesem o hartie de copt. Tava a intrat la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, unde a stat vreo 10 minute, pana ce fursecurile erau aurii. Le-am transferat pe un gratar, sa se raceasca putin (sunt foarte fragile cand sunt fierbinti) si apoi le-am mancat alaturi de o cana de ceai. Masina ingropata din parcare putea sa mai astepte.
Excelenti !!! Din categoria ” efort minim, rezultat maxim ” :)
In seara asta am incercat reteta in timp ce ma uitam la un film. Foarte rapida si usoara si rezultatele senzationale. Cu siguranta va ramane printre retetele favorite. Multumesc! :D
[…] trecut am încercat pentru prima oară această rețetă de fursecuri, sunt simple de tot și foarte gustoase. Anul acesta mă tot gândesc dacă să le […]
Draga mea,
Uraaaa pentru cei 10 ani de munca, pasiune si succes:)
F. faini biscuitii, merg grozav cu lemon curd. Multumesc mult!
multumesc super mult!