Cartofi dulci copți cu salsa de lime și busuioc

06 Feb 2020, Simona

Cum iarna tocmai și-a făcut simțită prezența, e momentul perfect pentru ceva comfort food.

Ce ai mai bun de făcut după o zi de lucru, atunci când ajungi acasă? Dacă ești ca mine – vrei să hibernezi. Și să mănânci tocane, supe, ciorbe, legume coapte și calde cât de mult este omenesc posibil. Vă rog nu judecați prea aspru, dar încercați rețeta asta de cartofi dulci care este clar una din cele care fac hibernarea mai placută :) Iar salsa asta aromată picurată pe deasupra e ceva ce Mazi a zis că ar mânca în cantități industriale (de obicei asta înseamnă minim un lighean sau ceva pe acolo)

INGREDIENTE

4 porții, 35 de minute

PENTRU CARTOFI

  • 1kg cartofi dulci (4-5 bucăți)
  • 40ml ulei de măsline
  • 1 linguriță paprika afumată iute
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper proaspăt râșnit

PENTRU SALSA

  • 20ml ulei de măsline
  • 5g busuioc (1/2 caserolă)
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • coaja și sucul de la 1 lime
  • semințele de la jumătate de rodie
  • sare și piper proaspăt rășnit

Încinge cuptorul la 200°C.

Curăță cartofii, taie-i în cuburi și transferă-i într-o tavă de copt. Peste cartofi adaugă uleiul, paprika, sarea și piperul și amestecă bine. Dă tava la cuptor pentru 20 de minute.

Între timp te poți ocupa de salsa.

Toacă mărunt busuiocul împreună cu pătrunjelul și adaugă-le într-un bol. Pune coaja și sucul unui lime în bolul cu ierburi aromatice împreună cu uleiul de măsline, sarea, piperul și amestecă bine.

Când timpul de coacere al cartofilor s-a scurs, scoate tava și setează cuptorul la 220C°, funcția grill (în cazul în care nu ai funcția grill, setează cuptorul la maxim).

Cu ajutorul unei palete întoarce cartofii de pe o parte pe alta și mai dă-i la cuptor pentru 7 minute, sau până când sunt ușor rumeniți la suprafață.

Imediat ce cartofii sunt gata, transferă-i pe un platou, picură salsa din abundență și presară boabe de rodii deasupra.

Șervet de in Parisian Blue – disponibil în Mazilique Shop
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram