Aluat de pizza
29 Aug 2013, Cristina Mazilu
Just in case: 300 g de faina pentru paine (ca n-am gasit pentru pizza la supermarketu’ de jos), 200ml apa calduta, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingurita de sare si una de drojdie uscata. Mix it up.
Apoi, pe o suprafata pudrata bine cu faina, framanta aluatul vreo 5 minute.
Pana arata ca-n poza de mai jos.
Asta e tot. Poti nici sa nu-l lasi la crescut (I didn’t). Urmeaza pizza. K? K! Thx, bye!
No sugar? :)
Si daca nu avem ulei de masline?Cu ce putem inlocui?
Eu fac blatul de pizza cu cartofi
@delia – nope, not this time
@thy – nu pui, o sa fie ok :-)
@laura – interesant, n-am mai auzit
Este bestial aluatul fara dospire! Si eu care ma temeam ca nu va fi bun daca nu il dospesc. Este perfect asa!
Foarte bun aluatul.multumesc
[…] mai simpla pizza ever, pe cuvant! Am folosit reteta de aluat de la Mazi, pentru ca m-a convins cu aceste cateva cuvinte: “Poti nici sa nu-l lasi la crescut” […]
Se poate folosi drojdie proaspata? Daca da, cata si cum? :)
In rest, multumiiim pentru toate ideile minunate de mancare si dulciuri! Yummy pentru shortbread si banana bread! Minunate!!!
incearca cu 20g de drojdie proaspata <3
Ah, mie mi-a iesit destul de gumos asa aluatul. Parca nu s-a copt. A stat mai bine de juma de ora si era plat, fara nici un fel de crestere si inauntru necopt. Eu folosesc cuptor electric aici unde sunt, o fi asta de vina, nu stiu.
Îl pot frământa și lăsa la frigider pentru câteva ore, ca să fie mai rapid momentul preparării când o fi să fie?