Spaghetti cu pesto de patrunjel cu migdale si chives
24 Sep 2013, Cristina Mazilu
Cu siguranta, patrunjelul e ingredientul cel mai abuzat la mine-n bucatarie. De fiecare data cand fac ceva de mancare si mi se pare ca there’s something missing, sigur e patrunjelul. E ca sarea-n bucate. Clara treaba, exagerez, asa ca nu va luati dupa mine (or do, cuz it’s awesome!)
Pentru ca mi se pare o verzitura super versatila (unlike o pereche de pantofi de aceeasi culoare pe care am cumparat-o si n-o port), pe care poti s-o combini in x luate cate y, acum am mixat-o intr-un pesto vibrant si aromat. Merge tavalit cu niste paste, picurat peste legume la gratar ori pui, dar la fel de bine poti sa-l intinzi pe feliile unui sandwich.
INGREDIENTE
- 75g spaghetti (uscate) per portie (nu cum scap eu 250g :)
- sare
- 80g migdale intregi
- 3-4 legaturi de patrunjel
- 1/2 cutie de chives
- 180ml ulei de masline extravirgin
- 50g de parmezan
- piper proaspat rasnit
Cat pastele fierb intr-o oala cu apa sarata, arunca migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana se alege praful de ele. Adauga apoi patrunjelul, firele de chives, parmezanul si uleiul si amesteca pana pasta capata o consistenta omogena. Adauga sare si piper, apoi amesteca cu pastele al dente, folosind putin din apa in care au fiert pentru ca pesto-ul sa capete o consistenta de sos.
Cat despre alte retete misto cu patrunjel, eu zic ca si astea merita incercate:
Salata de morcovi cu susan
Tocana de melci
Salata de naut cu verdeturi
Pate de ciuperci
Salata cu bulgur, mar, telina, rodie, menta, alune si patrunjel
felicitari! esti din ce in ce mai bine pe poze!
:)
ma bucur ca eliminam shade-urile de verzui-puke via instagram si ne orientam catre chestii curate.
facem si noi ce putem :))))))
Ca tot veni vorba de patrunjel, tin sa mentionez ca am descoperit la Good Food Picnic Party salata de ton cu patrunjel!! De capul meu nu m-as fi gandit la aceasta combinatie, si pot spune ca imi umbla mintea…
Mazi, am vazut intr-o postare de-ale tale o cana faina cu eat cake and move on si voiam sa stiu de unde ai luat-o:) mersi
@ioana – whittard of chelsea, acum un an si ceva :-)
Nu imi vine sa cred ca nu ai pus si usturoi! Sa nu te recunosc :)))))
ciudat, nu? in my defence – am pus chives si eram curioasa ce gust va avea (usturoiul ar fi acoperit tot)
ciudat, nu? in my defence – am pus chives si eram curioasa ce gust va avea (usturoiul ar fi acoperit tot)
Putin chili n-a omorat pe nimeni in schimb a facut minuni :Dtg
‘t was delicious, cu fresh pasta de la albert heijn :)