Spaghetti cu pesto de patrunjel cu migdale si chives

24 Sep 2013, Cristina Mazilu
Cu siguranta, patrunjelul e ingredientul cel mai abuzat la mine-n bucatarie. De fiecare data cand fac ceva de mancare si mi se pare ca there’s something missing, sigur e patrunjelul. E ca sarea-n bucate. Clara treaba, exagerez, asa ca nu va luati dupa mine (or do, cuz it’s awesome!)
Pentru ca mi se pare o verzitura super versatila (unlike o pereche de pantofi de aceeasi culoare pe care am cumparat-o si n-o port), pe care poti s-o combini in x luate cate y, acum am mixat-o intr-un pesto vibrant si aromat. Merge tavalit cu niste paste, picurat peste legume la gratar ori pui, dar la fel de bine poti sa-l intinzi pe feliile unui sandwich


INGREDIENTE

  • 75g spaghetti (uscate) per portie (nu cum scap eu 250g :
  • sare
  • 80g migdale intregi
  • 3-4 legaturi de patrunjel
  • 1/2 cutie de chives 
  • 180ml ulei de masline extravirgin
  • 50g de parmezan
  • piper proaspat rasnit

Cat pastele fierb intr-o oala cu apa sarata, arunca migdalele intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana se alege praful de ele. Adauga apoi patrunjelul, firele de chives, parmezanul si uleiul si amesteca pana pasta capata o consistenta omogena. Adauga sare si piper, apoi amesteca cu pastele al dente, folosind putin din apa in care au fiert pentru ca pesto-ul sa capete o consistenta de sos.

Cat despre alte retete misto cu patrunjel, eu zic ca si astea merita incercate:

you must trySalata de morcovi cu susan
Tocana de melci
Salata de naut cu verdeturi
Pate de ciuperci
Salata cu bulgur, mar, telina, rodie, menta, alune si patrunjel

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (10)
  1. Ricky Jarvis says:

    felicitari! esti din ce in ce mai bine pe poze!
    :)

    ma bucur ca eliminam shade-urile de verzui-puke via instagram si ne orientam catre chestii curate.

  2. facem si noi ce putem :))))))

  3. Anonymous says:

    Ca tot veni vorba de patrunjel, tin sa mentionez ca am descoperit la Good Food Picnic Party salata de ton cu patrunjel!! De capul meu nu m-as fi gandit la aceasta combinatie, si pot spune ca imi umbla mintea…

  4. Ioana says:

    Mazi, am vazut intr-o postare de-ale tale o cana faina cu eat cake and move on si voiam sa stiu de unde ai luat-o:) mersi

  5. @ioana – whittard of chelsea, acum un an si ceva :-)

  6. Nu imi vine sa cred ca nu ai pus si usturoi! Sa nu te recunosc :)))))

  7. ciudat, nu? in my defence – am pus chives si eram curioasa ce gust va avea (usturoiul ar fi acoperit tot)

  8. ciudat, nu? in my defence – am pus chives si eram curioasa ce gust va avea (usturoiul ar fi acoperit tot)

  9. Larisa says:

    Putin chili n-a omorat pe nimeni in schimb a facut minuni :Dtg

  10. Laura says:

    ‘t was delicious, cu fresh pasta de la albert heijn :)

Raspunde la Laura
Follow on Instagram