Curry de creveti cu rosii
15 Jan 2014, Cristina Mazilu
Tot timpul cand incerc sa mananc usor si sanatos inlocuiesc grasimile cu arome, gusturi si condimente puternice. Cum ar fi cele curry-ul asta condimentat si un strop picant. De asemenea, in cazul de fata am renuntat la orez sau naan in favoarea unei salate. Oh, such is life :-)
INGREDIENTE
suficiente pentru 4 portii
- 400g creveti (eu am folosit prefierti, congelati, ca asta aveau la supermarketu’ din colt; daca masina nu era in service, clar cautam unii proaspeti :-)
- 1 conserva 400g rosii tocate
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 bucata de ghimbir, data pe razatoare
- 1 ardei iute
- patrunjel tocat
- 2 (sau 3-4 etc) catei de usturoi tocati marunt
- 1 lingurita de chimion
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de garam masala
- 1 lingurita de coriandru macinat
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de ulei de rapita
- sare, piper
Incinge intr-o tigaie si prajeste-o pana incepe sa se rumeneasca. Adauga ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute si lasa-le sa-si elibereze aromele 1 minut, apoi adauga zaharul si condimentele. Amesteca bine si toarna rosiile. Adauga sare si piper si lasa sosul sa fiarba vreo 15 minute (daca se ingroasa prea tare, adauga niste apa).
Cand sosul e aproape gata, adauga crevetii, amesteca si lasa-i sa fiarba in sos 2-3 minute. Apoi ia curry-ul de pe foc si presara patrunjelul. Si gata!
Merge bine langa un bol de orez basmati sau cateva lipii naan, da’ la mine n-a fost cazul sa umplu masa cu carbohidrati – I kept it light si am mancat curry-ul cu o salata de morcovi cu chimion si patrunjel, ca cea de aici.
Incearca si curry de pui cu unt.
ceapa se caleste? suna excelent!
da. in fff putin ulei. ca sa keep it light. eventual poti sa-i pui un capac, ca sa se mai abureasca ;-)
Crevetii aia… se lasa cu coada? Eu mereu ii curat de tot, what’s the deal?
Multumiri pentru reteta, acum stiu cu ce o indop pe sor’mea vegetariana sambata :D
eu i-am curatat de coada pe masura ce i-am mancat :-)) lene – i guess
De asemenea, typo:
“Incinge intr-o tigaie si prajeste-o pana incepe sa se rumeneasca” … e vorba de ceapa, da?!
Stiu ce fac sambata! Arata grozav :)
Cu atatea condimente sigur e grozava!
Foarte fain arata.
Cred ca ar merge si cu quinoa, ca sa fie ceva sa absoarba sosul ala bun dar fara carb-overload…
Mi-ai făcut poftă de o tigaie încinsă şi rumenită. Yumm!
orice este gatit si mancat cu masura, este de recomandat versus alimentele procesate….
Mie imi plac foarte mult fructele de mare, din pacate insa nu prea gasesti in Bucuresti surse proaspete, si cand gasesti costa destul de mult. Cred ca o sa incerc si eu o variatiune a retei, poate cu pui sau porc :)