Trei sandwich-uri cu pește

24 Apr 2020, Simona

Am observat că în febra cumpărăturilor făcute zilele trecute, am luat cam mult pește. Mai exact conserve de sardine, niște novac afumat, somon, macrou la conserva și hering. Nu este nimic rau în asta, dar pentru că m-am cam plictisit de salate cu pește, am avut plăcerea să descopăr trei combinații de sandwich-uri, care nu sunt plictisitoare, sunt mega bune (asta mănânc de 3 zile) și rapide.

Sandwich cu ton, ciuperci pleurotus și iaurt

2 porții, 15 minute

INGREDIENTE

  • 100g ciuperci pleurotus
  • 80g ton (în ulei de măsline sau în suc propriu)
  • 1 cățel mic de usturoi dat prin presă
  • 1/3 legătură de pătrunjel
  • 20g unt
  • 40g brânză de capră
  • câteva roșii cherry
  • 2 frunze de salată
  • 2 lingurițe iaurt grecesc
  • 1 lingură de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1/4 linguriță cimbru (eu am folosit uscat)
  • 1 pinch fugi de chili
  • piper proaspăt râșnit
  • 4 felii de pâine

Taie ciupercile în fâșii și adaugă-le într-o tigaie în care ai încins uleiul. Gatește ciupercile pentru 5 minute până devin ușor moi și rumenite pe alocuri. Adaugă usturoiul, cimbrul, sarea, fulgii de ardei iute și piperul, și mai gătește pentru 1-2 minute cât să se rumenească și usturoiul puțin.

Transferă ciupercile pe un tocător, taie-le în bucăți mai mici apoi transferă-le într-un bol.

În acest punct, adaugă untul în tigaie, iar când acesta s-a topit, adaugă feliile de paine și prăjește-le pentru 2 minute.

Peste ciuperci adaugă tonul bine scurs, pătrunjelul tocat, iaurtul și amestecă bine.

Când pâinea este gata, unge fiecare felie cu brânză de capră (nu trebuie să fie un strat gros, sau suprafața feliei acoperită perfect, ci brânza trebuie să aiba rol de liant și să dea acea aroma specifică – prea multa branză de capră poate să dezechilibreze gustul final), apoi adaugă mixul de ton și ciuperci. Feliază căteva roșii cherry, așază-le peste ton, adaugă și salata, închide sandwich-urile și bucură-te de o gustare la care o sa apelezi sigur cel puțin 2 zile de acum înainte.

Varianta asta am încercat-o și cu maioneză în locul iaurtului, a fost super bun, dar e mai light cu iaurt, eu asa o prefer.

Am testat și o variantă cu ciuperci champignon, au trecut testul însă sandwich-ul este mai aromat cu pleurotus, iar textura acestor ciuperci își spune cuvântul.

Atunci când cumperi ciuperci pleurotus, ține cont ca acestea să nu fie îngălbenite (sau cel puțin nu oxidate) și foarte important, să nu fie moi! Ciupercile pleurotus sunt ferme la atingere atunci când sunt proaspete și în principiu nu ar trebui să aibă niciun miros, iar dacă sunt vechi și au stat prea mult timp umede atunci nu vor avea un gust prea plăcut.

Sandwich cu novac afumat cu remuladă de ridichi și castraveți murați

2 porții, 8 minute

INGREDIENTE

  • 60g novac afumat
  • 3 ridichi
  • 6 castraveciori mici murați în oțet
  • 2 lingurițe de maioneză
  • o mână de valeriană (poți folosi spanac, sau orice salată ai)
  • piper proaspăt râșnit
  • 20g unt (cam o linguriță cu vârf)
  • o demi baghetă

Taie bagheta pe jumătate cât sa obții o bază și un capac.

Topește untul într-o tigaie și pune jumătățile de baghetă la prăjit pentru 2-3 minute.

Între timp dezosează fileul de novac (dacă este cazul), rupe-l în bucăți mici și adaugă-l într-un bol. Peste pește adaugă ridichile tăiate în jumătăți apoi în felii, împreună cu castraveții murați tăiați în cuburi. Amestecă apoi adaugă maioneza și piper proaspăt râșnit.

Imediat ce bagheta a început să se rumenească, o poți scoate din tigaie.

Așază pe baza baghetei frunzele de valeriană, apoi adaugă mixul de pește, pune-i capacul și cam asta a fost.

Sandwich cu macrou, avocado, ceapă verde și lămâie

2 porții, 5 minute

INGREDIENTE

  • 1 conservă de macrou file în ulei de măsline (85g de macrou)
  • 4 felii de pâine toast
  • 20g unt
  • 1 avocado
  • 10 felii de castravete
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 lingură suc de lămaie
  • sare și piper
  • 1 pinch de fulgi de ardei iute
  • salată verde

Scurge uleiul din cosnervă și rupe peștele în bucăți.

Într-o tigaie bine încinsă, topește untul și prăjește pâinea pe ambele părți.

Cât pâinea se prăjeste, curăță și pasează avocado-ul. Peste avocado adaugă ceapa verde tocată mărunt, sucul de lămaie, sarea, piperul, fulgii de ardei iute și amestecă bine.

Când pâinea este gata, unge toate feliile cu avocado. Pune pe două dintre felii bucăti de pește, castraveții și salata tocată. Închide sandwich-urile și presează-le puțin.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram