Supa crema de cartofi cu mazare si menta

06 Jul 2015, Cristina Mazilu

Ieri a fost o zi misto nu doar pentru ca a fost duminica si am stat degeaba pe canapea, cu picioarele-n sus si cu un castron de cirese in brate, dar mai ales pentru ca a fost ziua uneia dintre cele mai amazing, most awesome prietene de-ale mele.

Cookie de la EasyPeasy.ro a implinit o varsta misto si eu NU m-am invrednicit sa-i fac un tort. Ce-am putut insa sa fac a fost sa-i cant Chasing Cars de la Snow Patrol (chestie pe care nu stiu cat a apreciat-o, pentru ca daca ati vedea inregistrarea – fiindca da, exista una! – ati intelege ca nu a fost ceva chiar ok). Iar acum, in retrospectiva, incerc sa-mi spal rusinea de karaoke starlet cu o supa de mazare. Pentru ca Easy Peasy.
INGREDIENTE

30 de minute, 4 portii

    • 1 ceapa mare
    • 800g cartofi
    • 400g mazare
    • 1 litru supa de legume
    • 1 lingura de ulei
    • frunze de menta, pentru servit

 

Taie ceapa marunt, iar cartofii in cubulete. Intr-o oala, incinge uleiul si caleste ceapa pana se inmoaie, apoi adauga cartofii si lasa-i timp de doua minute, amestecand din cand in cand.

Adauga supa si da-o in clocot. Lasa-o sa fiarba pana ce cartofii sunt aproape fierti. Cand sunt aproape gata, adauga mazarea si mai las-o sa fiarba 5 minute.

Paseaza compozitia intr-un blender sau folosind un mixer vertical. Cat e inca fierbinte, adauga o mana de menta si amesteca, pentru a permite aromelor sa se dezvolte.

Toarn-o apoi in boluri. De aici incolo stii ce ai de facut.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (3)
  1. Adriana says:

    Buna Mazilique, crezi ca pot face aceasta reteta fara supa de legume? Eu nu gatesc prea des si nu pot intelege cum de pentru a face o supa ai nevoie tot de supa?

    • Cristina Mazilu says:

      probabil ca ceva iese si doar cu apa. dar ideea pentru care folosesti supa de legume ca baza pentru altele este ca aceasta da gust. versus apa care singurul pe care il aduce este fluiditate fada :)

    • Cristina Mazilu says:

      eu de fiecare data cand fac o supa imi fac rapid o baza fierband cateva bucati de legume – morcov, telina, ceapa, si daca gasesc prin frigider vreo radacina de de pastarnac sau patrunjel, ba chiar arunc in oala si codite de patrunjel pe care le pastrez chiar pentru astfel de ocazii. si ori de cate ori am resturi de legume pe care nu le folosesc, le pun un pungute in congelator si le scot de acolo fix pentru astfel de ocazii :)

Comenteaza
Follow on Instagram