Pui copt cu harissa, lămâie, cartofi dulci și conopidă

28 Feb 2020, Misha

Dacă ești din categoria “vreau să gătesc, dar nu vreau să-mi bat capul prea mult”, atunci rețetele de genul ăsta sunt fix pentru tine. Dedică un pic de timp pentru a aduna și pregăti ingredientele, dar apoi tot ce ai de făcut este să le pui într-o tavă și să o bagi în cuptor.

It’s a time saver și pentru că e o rețetă care e super-gustuoasă și reîncalzită, așa că poți să păstrezi pentru a doua zi ce îți rămâne de la cină.

De asemenea, pentru că în această rețetă folosești doar jumătate de conopidă, pe cea rămasă o poți păstra proaspătă dacă o depozitezi în frigider, într-un recipient etanș și o pregătești în următoarele 3 zile. De exemplu, pentru rețetele de mai jos, ai nevoie de puține ingrediente și sunt super simplu de preparat:

Conopidă cu măsline și stafide

Conopidă cu sos de pătrunjel și muștar Dijon

Gogoși de conopidă cu sos de pătrunjel

Salată de conopidă coaptă cu ierburi aromatice

INGREDIENTE

8 porții, 1h și 20 minute

  • 2 cepe medii, feliate
  • 8 căței de usturoi
  • 8 pulpe superioare de pui, cu piele și os
  • 2 cartofi dulci (aprox. 250g), tăiați în cuburi
  • 1/2 conopidă (aprox. 300g), tăiată în florete
  • 2 lămâi, feliate (folosește lămâi bio, necerate)
  • PENTRU MARINADA DE HARISSA
  • 200ml supă de legume
  • coaja de la 3 lămâi
  • 45 ml suc de lămâie
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri harissa
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță sare
  • PENTRU SERVIT
  • coriandru proaspăt

Încinge cuptorul la 200°C.

Pune toate ingredientele pentru marinadă într-un bol și amestecă bine cu un tel.

Pregătește o tavă de cuptor cu pereții mai înalți și suficient de încăpătoare încât să poți așeza bucățile de pui într-un singur strat.

Așază la bază ceapa tăiată în felii. Curăță de coajă cățeii de usturoi și pune-i din loc în loc peste ceapă. Adaugă în tavă pulpele de pui (cu pielea în sus), cartofii dulci tăiați în cuburi și floretele de conopidă. Toarnă marinada peste toate ingredientele din tavă și amestecă, astfel încât toate să fie acoperite de sos. La final, pune deasupra feliile de lămâie.

Dă tava la cuptorul încins timp de 1 oră sau până când puiul e rumenit, iar legumele – coapte. Cu 20 de minute înainte să scoți tava din cuptor, poți să mai ungi pulpele de pui cu un mix de extra harissa și ulei de floarea soarelui (2 linguri de ulei, 1 lingură de harissa) dacă să capete o culoare mai intensă și o aromă mai spicy.

Pentru servit, să știi că acest cușcuș merge la fix.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram