Pranz de Craciun

30 Dec 2015, Cristina Mazilu

Mesele mele de Craciun de anul asta au fost mai mult avanpremiere decat the actual thing (pentru ca de pe 24 la pranz si pana azi am zacut neintoarsa intr-o ‘Xmas coma’ atent planificata si indelung ravnita). Dar reprezentatiile avute in avans au fost mai misto decat ar fi iesit the actual thing. Dovada e videoul de mai jos!

 

Povestea de mai sus a avut numele de cod ‘Craciun in familie’ si a fost o misiune pusa la cale impreuna cu Sanziana Pop de la Visuell si Cristian China Birta. Mai exact, Cristi a fost gaza unei petreceri de Craciun la Kooperativa 2.0, pe care a organizat-o pentru colegii lui, iar eu si Sanziana ne-am ocupat de restul – ea a amanajat, aranjat, decorat si pregatit in detaliu masa, iar eu am avut de-a face (evident) cu mancarea – am ales meniul si m-am ocupat de implementare (a se citi “cuptor, aragaz & co”).

Ca sa ne punem insa la punct si, mai ales, cap la cap, toate detaliile, ne-am folosit de noua suita Office 2016. Mai exact, Sanziana si Cristi au avut o intalnire pe Skype (care vine direct integrat in Office Online), i-a facut un tur al biroului de la Kooperativa 2.0, ca sa vada cu ce are de-a face, au stabilit detaliile si asta a fost. Sanziana a pregatit un mood-board in Power Point, pe care am putut sa-l vedem si sa-l modificam toti trei in real time, iar eu am primit de la Cristi o prezentare facuta in Sway, cu o scurta descriere a ce inseamna Kooperativa 2.0, ce fac ei acolo, cati colegi vor fi prezenti la masa – suficient cat sa-mi fac o idee si sa ma gandesc la un meniu.

Asa ca am revenit si eu cu un Power Point cu meniul (din ce spune Cristi, unele dintre cele mai delicioase slide-uri cu care a avut de-a face). In ciuda aversiunii mele fata de exceluri (pe care in ultima vreme am ajuns sa le folosesc tot mai des – hello exceeded Studio bugets!), am pus toate detaliile de care aveam nevoie intr-un spreadsheet, pentru ca nu pot fi niciodata suficient de sigura ca n-am uitat vreun ingredient important. A iesit urmatorul meniu:

 

Early Xmas Party @ Kooperativa

Aperitive

 

Mains

 

Salads & sides

 

Deserturi

  • Banana Bread
  • Tarta de mere (stay tuned, reteta vine in curand ;-)

 

Pe scurt, a fost unul dintre cele mai eficiente proiecte la care am lucrat anul asta, iar rezultatul a fost unul fix asa cum il planuisem. Asa ca la anu’ sper sa ne apucam sa pregatim mese de Craciun si mai in avans, sa spunem martie, cuz it was so much fun.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Florina says:

    Foarte, foarte frumos si dincolo de partea tehnica, extrem de apetisant.

Comenteaza
Follow on Instagram