Salată de cartofi noi cu ceapă verde și chimen
13 May 2016, Cristina Mazilu
Daca si voi sunteti lenesi la sfarsit de saptamana (ca mine acum, cand mi-e lene sa scriu reteta asta), faceti ceva in genul asta:
Daca si voi sunteti lenesi la sfarsit de saptamana (ca mine acum, cand mi-e lene sa scriu reteta asta), faceti ceva in genul asta:
Luati in drum spre casa 1 kilogram de cartofi noi (din aia mici) (daca ii aveati deja acasa, felicitari, nu ati fost asa lenesi ca moldoveanca voastra preferata) (eu, despre mine era vorba) (prea multe paranteze?) (ca parca totusi imi era lene sa scriu). Spalati-i bine, bagati-i intr-o oala, acoperiti-i cu apa rece, adaugati sare si puneti-i la fiert pana se inmoaie. Apoi ii scurgeti si-i aruncati intr-un bol mare.
Tocati marunt 1 ceapa si taiati in bucati 1 legatura de ceapa verde. Intr-o tigaie, incingeti vreo 4 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa, sare si piper si caliti amestecand timp de vreo 5 minute, pana ce se inmoaie.
Luati de pe foc si amestecati cu 4 linguri de otet de mere, apoi aruncati peste cartofi, impreuna cu ceapa verde si 1 lingurita de chimen (sau chiar o lingura daca va plac saratelele). Mai puneti sare si piper, dupa cum vi se pare cazul. Ba chiar si marar daca va place.
Ne mai citim si in weekend (daca n-o sa-mi fie tot lene, desigur). Wish me luck.
Dar putin (e un fel de a spune) bacon crocant crezi ca dadea rau ? Chimenul chiar ca nu e o idee rea. Wish you luck !
Mi-a lasat gura apa! Nu stiu cum voi rezista pana maine