Cas de Fantanele cu ierburi aromatice si miere
Cu siguranta cea mai simpla reteta pe care am invatat-o in urma cinei transilvanene de la studio a fost aceasta. Gata in 10-15 minute, cu doar trei ingrediente si mult gust – e ceva de pastrat in repertoriu si repetat cu fiecare ocazie.
Mai exact, ce trebuie sa faci este sa tai felii de cas groase de un deget, si sa le aranjezi intr-un singur rand intr-un vas termorezistent. Deasupra presari niste ierburi aromatice – in cazul nostru: salvie, cimbru, finchen (inflorescenta de fenicul), eventual si niste busuioc. Atat! Apoi dai toata treaba la cuptorul incins la 200ºC, timp de vreo 10 minute, sau pana ce branza incepe sa se topeasca.
O scoti din cuptor, o imparti pe farfurii – si apoi cu prietenii -, dar nu inainte de a o picura cu putina miere.
Cam atat deocamdata din partea mea, dar adevaratele retete transilvanene le veti descoperi intre 1 si 4 septembrie, la festivalul Transilvania Gastronomica, care are loc la Sibiu si prin imprejurimi.
Programul e incarcat cu evenimente gourmet, dar si cu produse si producatori locali si il puteti gasi in detaliu aici.