Salata de cartofi cu bacon crocant, mustar si castraveti murati
Asa cum v-am amenintat in postarea trecuta cu 3 salate pentru masa de Craciun, cea de cartofi este nu doar preferata mea, ci cam a tuturor. Cred ca e o reteta pe cat de buna, pe atat de simpla si versatila. Plus ca e ceva cu care greu dai gres – eu inca nu am intalnit pe cineva care pus in fata unui bol cu salata de cartofi sa nu manance.
Asa ca am inghesuit in aceasta noua varianta cateva ingrediente care sunt a match made in heaven: bacon si mustar.
Acestea fiind zise…
INGREDIENTE
25 de minute, 4-6 portii
- 1kg cartofi
- 1 ceapa de dimensiuni medii (aprox. 150g)
- 200g castraveti murati Kühne
- 200g bacon afumat, taiat in cuburi
- 150g maioneza
- 3-4 linguri de mustar Kühne
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri otet de vin alb
- sare si piper proaspat rasnit
Curata cartofii, taie-i in sferturi si pune-i la fiert intr-o oala cu 1 litru de apa sarata.
Intre timp, curata ceapa si tai-o marunt.
Scurge castravetii murati, taie-i lung in sferturi si apoi in cubulete.
Toaca marunt frunzele de patrunjel.
Incinge o tigaie, adauga baconul (nu e nevoie sa pui si ulei) si prajeste-l aproximativ 5 minute, pana cand capata un aspect rumen si crocant.
Scurge cartofii si pune-i intr-un bol incapator. Adauga restul de ingrediente peste cartofi si amesteca bine – ca mai jos.
Aceasta reteta poate fi servita atat calda, cat si rece. Asa ca poti sa o pregatesti din timp pentru masa de Craciun sau pentru o petrecere, fara sa-ti mai dea batai de cap fix atunci cand vrei sa stai si tu la masa cu prietenii.
Magnific! Am facut-o in seara asta foarte rapid si prietenii care au mancat au fost foarte incantati. “Curcubeu de arome” a fost concluzia care m-a amuzat cel mai tare.
Multumesc frumos!
????
ma bucur ca v-a placut! <3
Delicioasa! Karma points coming your way :)
Mentionez ca ar fi fost si mai delicioasa daca nu as fi mancat o parte din bacon-ul crispy in timp ce faceam salata (aproape jumatate, motiv pentru care vreau sa o refac).
Si un mic twist: in loc sa il prajesc in tigaie, am pus bacon-ul pe o tava la cuptor, acoperita cu hartie pentru copt, si apoi l-am lasat sa se raceasca pe niste servetele, ca sa mai reduc din grasime. In plus fata de ingredientele de mai sus, am adaugat si ceapa verde.
Am facut salata asta prima oara prin 2017. Fii-mea-i mare amatoare de salata orientala si m-am gandit la momentul respectiv ca o sa-i placa.Am facut-o intr-o sambata doar pentru noi doua. E putin spus i-a placut. A devorat-o. Avea 3 ani si manca salata asta de cartofi de parca era cel mai gustos lucru de pe lume. Asadar, multumim pentru aceasta super salata:)
cu mare drag!