Trufe de ciocolată cu fistic și zmeură

10 Feb 2017, Cristina Mazilu

Cand am o zi proasta, eu topesc ciocolata. Cand situatia devine groasa, adaug fistic si zmeura. In cazul de fata, tocmai am trecut la etapa urmatoare, pentru ca le-am luat pe toate si-am facut trufe. New level unlocked!

Eu propun sa faceti acest exercitiu cat mai repede, nu asteptati sa vina o zi neprietenoasa. Si daca sunteti din secta care are bucurii la ziua de 14 februarie, eu zic ca astea de mai jos pot lua forma unui cadou. (Daca nu, va mai dau reteta asta si de 1 si 8 martie, Paste si Craciun, pana va conving – ceva tot s-o potrivi :-))

 

INGREDIENTE

30 de minute, plus timpul de racire minim 4 ore sau peste noapte; 20-25 de bomboane

    • 200g ciocolata neagra (eu am folosit 75% cacao)
    • 200ml smantana pentru frisca
    • 25g unt
    • 1 lingurita de rom (sau poti folosi alte arome: extract de vanilie, de portocala, de menta, whiskey, Baileys etc.)
    • 1 varf de sare de mare (optional)
    •  
      PENTRU TOPPINGURI

    • fistic tocat
    • cacao
    • zmeura liofilizata tocata (eu am gasit-o la la Mega Image Concept Store, dar se gaseste si prin niste magazine online, Google it :-)
    • (mai poti folosi migdale sau alune de padure tocate, fulgi de cocos etc)

 
Taie ciocolata in bucatele mici si pune-le intr-un castron incapator.

Pune untul si smantana pentru frisca intr-o craticioara si lasa-le pe foc mediu, pana cand untul se topeste si smantana ajunge la punctul de fierbere. Toarna amestecul peste ciocolata. Amesteca bine, pana cand ciocolata se topeste complet si obtii o crema fina si omogena.

In acest punct poti adauga in compozitie si o aroma – 1 lingurita sau doua trebui sa fie suficiente. O cantitate mai mare ar face ca trufele sa devina prea moi. Lasa amestecul la frigider pentru cel putin 4 ore sau, si mai bine, peste noapte.

Cand vrei sa faci trufele, pregateste toppingurile pe care le vei folosi – toaca foarte marunt alunele sau fructele uscate si pune-le in boluri separate.

Scoate compozitia de ciocolata din frigider si, cu o lingura sau un mellon baller, ia bucati egale de crema si modeleaza cu palmele bilute de ciocolata, pe care apoi le pui in castronul cu topping si le acoperi cu ingredientul ales.

Pune trufele astfel “tapetate” pe o tava sau intr-o farfurie pe care ai pus hartie de copt si da-le la frigider inca jumatate de ora sau pana cand vrei sa le servesti. Sau sa le faci cadou. Sau sa le mananci singur PE TOATE! (true story)

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (8)
  1. Mirela says:

    Salut….eu am incercat sa le fac aseara…dar dupa ce am lasat compositia toata noapte la frigider…de dimineata nu era destul de solida. ….Unde am gresit ??????

  2. Mirela says:

    Panna Fresca Mila

  3. Mirela says:

    Un fel de smantana proaspata pt frisca…????????
    Hmm…am incercat sa il fac de 3 ori…se solidifica fff putin…cum incerc sa modelez bilutele…se topesc ….isi pierd consistenta…Boh…

  4. Mirela says:

    ????
    100 ml smantana pt frisca…cu 200 ml nu se solidifica la mine
    Au iesit super bune
    ????

    • Teodora says:

      M-ai speriat Mirela :))) Sunt ok proportiile trecute de Mazi si compozitia era intarita dupa 4 ore. Eu am folosit smantana pentru frisca La Dorna 35% grasime.

  5. […] de trufe cu zmeură am preluat-o de la Mazilique și este atât de simplu de executat, încât aproape că mi-a fost rușine să spun că am făcut […]

  6. Beatrix says:

    Reteta foarte faina si usoara. Sunt multumita de felul in care au iesit trufele. Am folosit smantana pentru frisca Olympus si ciocolata 75% cacao, iar ca topping am folosit fistic, cocos, cacao si fulgi chilli.

Comenteaza
Follow on Instagram