Cartofi noi crocanti, cu otet
Pentru mine, primavara are trei etape foarte importante – frunzele tinere de tot soiul (leurda, spanac, untisor, stevie & co), cartofii noi si capsunile. Iar toate acestea cred ca trebuie sarbatorite in bucatarie.
Asa ca abia am asteptat sa gasesc primii cartofi noi de anul asta (cam overpriced, ce-i drept), ca sa pregatesc reteta de mai jos.
INGREDIENTE
45 de minute, 6 portii
- 1 kg de cartofi noi
- 230ml otet de vin alb, plus extra 2 linguri
- 2 linguri de unt nesarat (eu am folosit Lurpak)
- 1 lingura de sare
- piper negru, proaspat rasnit
- 1 legatura de ceapa verde tocata
- sare Maldon
Curata cartofii si, daca sunt mai mari – taie-i in jumatati. Intr-o oala incapatoare, pune cartofii impreuna cu 230ml de otet si sarea. Adauga apa, astfel incat sa-i acopere, si pune-i la fiert.
Cand apa incepe sa clocoteasca, da focul mai mic si lasa-i sa fiarba pentru aproximativ 15 de minute, pana cand cartofii se inmoaie. Apoi scurge-i de apa si lasa-i sa se usuce bine.
Pune o tigaie pe foc mediu si adauga cele 2 linguri de unt. Dupa ce untul s-a topit, adauga cartofii si presara sare si piper. Prajeste-i amestecand din cand in cand, pana cand devin aurii si crocanti (aproximativ 8-10 minute). Cand sunt gata, stropeste-i cele doua linguri de otet de vin alb.
Serveste-i cu ceapa verde tocata marunt presarata si fulgi de sare (eu am folosit Maldon) presarati pe deasupra.
Foarte interesanta reteta :) Musai trebuie sa o incer :) Merci !
Simplu dar bun! Au iesit “de vis”!