Cartofi noi crocanti, cu otet

09 Apr 2017, Cristina Mazilu

Pentru mine, primavara are trei etape foarte importante – frunzele tinere de tot soiul (leurda, spanac, untisor, stevie & co), cartofii noi si capsunile. Iar toate acestea cred ca trebuie sarbatorite in bucatarie.

Asa ca abia am asteptat sa gasesc primii cartofi noi de anul asta (cam overpriced, ce-i drept), ca sa pregatesc reteta de mai jos.
 
INGREDIENTE

45 de minute, 6 portii

    • 1 kg de cartofi noi
    • 230ml otet de vin alb, plus extra 2 linguri
    • 2 linguri de unt nesarat (eu am folosit Lurpak)
    • 1 lingura de sare
    • piper negru, proaspat rasnit
    • 1 legatura de ceapa verde tocata
    • sare Maldon

 
Curata cartofii si, daca sunt mai mari – taie-i in jumatati. Intr-o oala incapatoare, pune cartofii impreuna cu 230ml de otet si sarea. Adauga apa, astfel incat sa-i acopere, si pune-i la fiert.

Cand apa incepe sa clocoteasca, da focul mai mic si lasa-i sa fiarba pentru aproximativ 15 de minute, pana cand cartofii se inmoaie. Apoi scurge-i de apa si lasa-i sa se usuce bine.

Pune o tigaie pe foc mediu si adauga cele 2 linguri de unt. Dupa ce untul s-a topit, adauga cartofii si presara sare si piper. Prajeste-i amestecand din cand in cand, pana cand devin aurii si crocanti (aproximativ 8-10 minute). Cand sunt gata, stropeste-i cele doua linguri de otet de vin alb.

Serveste-i cu ceapa verde tocata marunt presarata si fulgi de sare (eu am folosit Maldon) presarati pe deasupra.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Felicia says:

    Foarte interesanta reteta :) Musai trebuie sa o incer :) Merci !

  2. Ramona says:

    Simplu dar bun! Au iesit “de vis”!

Comenteaza
Follow on Instagram