Cum să faci pesto de busuioc
Un pesto e cu siguranță cea mai simplă și rapidă variantă de a folosi busuiocul care acum a apărut în grădini, în ghivecele de pe pervaz și pe tarabele din piață.
Dacă folosești un blender pentru a amesteca toate ingredientele, pestoul e gata într-un minut. Eu am profitat de cea mai recentă ‘recoltă’ de busuioc pentru a încerca varianta tradițională de preparare – cea în care folosesc un mojar cu pistil. Ce-a ieșit, vezi în videoul de mai jos ?
INGREDIENTE
5 minute, 4 porții
50g frunze de busuioc proaspăt
20g semințe de pin, prăjite
1 cățel de usturoi
30g parmezan (sau o combinație de parmezan și pecorino)
120ml ulei de măsline
2 lingurițe de suc de lămâie
sare de mare grunjoasă
Fie că vrei să pregătești pesto-ul folosind un blender/ robot de bucătărie/ chopper sau un mojar cu pistil – începe prin a face o pastă din usturoi, sare de mare și semințele de pin.
Adaugă apoi frunzele de busuioc proaspăt și parmezanul ras și mixează până ce obții o compoziție omogenă. Adaugă apoi uleiul de măsline, amestecă din nou, iar la final picură sucul de lămâie proaspăt stors. Poți adăuga mai mult ulei de măsline dacă preferi un sos mai lichid.
Dacă nu folosești tot pestoul, păstrează-l la frigider într-un borcan, acoperit cu un strat de ulei de măsline, astfel încât să nu oxideze.
Folositi totusi sare “de-a noastra”, de mină, aia de mare e contaminata cu plastic, de oriunde ar fi.
Tot de mana iese cel mai gustos, multumim pentru reteta!
Foarte buna reteta. Like!
Multumesc pentru reteta!
Felicitari pentru reteta! Este exact ce cautam.