Salată de ouă, bacon crocant și sfeclă roșie

10 Apr 2017, Cristina Mazilu

In caz ca nu mai stiati ce sa faceti cu ouale de la Paste, asta e una dintre variante. Desigur, daca nu aveti timp sau chef pentru colorat oua roz in zeama de sfecla, n-o sa se supere nimeni, puteti sa le folositi si pe alea pe care le aveti deja pe masa.
 
INGREDIENTE

20 de minute, plus timpul de asteptare, 6 portii

PENTRU SALATA

    • 6 oua mari
    • 750ml suc de sfecla rosiec
    • 3 felii de paine toast
    • 2 linguri ulei de masline
    • 200g bacon cubulete
    • 175g mix de salata
    • 250g sfecla fiarta, taiata cuburi
    • 2 cepe mici
    •  
      PENTRU DRESSING

    • 2 catei mari de usturoi, zdrobiti
    • 1 lingura mustar Dijon
    • 4 linguri otet din vin alb
    • 4 linguri ulei de masline
    • putin zahar
    • sare

 

Intr-o cratita mare, pune ouale, acopera-le cu apa si da-le in clocot. Lasa-le pe foc timp de 8 minute din momentul in care incep sa fiarba, apoi pune-le sub jetul de apa rece, pentru a le putea curata mai usor (si mai repede) de coaja.

Pentru a realiza sucul de sfecla, curata si spala sfeclele, taie-le in sferturi si pune-le intr-un storcator de legume sau un blender. Daca optezi pentru a doua varianta, trebuie sa strecori sucul cu ajutorul unei site fine.

Intr-un bol incapator, pune ouale decojite si toarna sucul de sfecla peste ele. Pune bolul la frigider timp de 2 ore, apoi scurge ouale si arunca sucul. Poti sa le clatesti putin cu apa rece daca ti se pare ca pe suprafata lor au ramas firisoare din pulpa de sfecla.

Incinge cuptorul la 200°C si pregateste o tava de cuptor. Taie feliile de paine in cuburi egale si pune-le in tava. Stropeste-le cu uleiul de masline, presara putina sare si amesteca bine. Pune tava in cuptorul incins si lasa crutoane-le sa se rumeneasca timp de 7-10, apoi scoate-le si lasa-le deoparte.

Incinge o tigaie pe foc mediu, pune cubuletele de bacon si prajeste-le bine, amestecand ocazional. Cand s-au rumenit si au devenit crocante, transfera-le cu ajutorul unei spumiere pe o farfurie pe care ai pus un servet de hartie.

Intr-un bol, pune grasimea lasata de bacon impreuna cu celelalte ingrediente pentru dressing. Mixeaza-le bine, pana cand capata aspectul unui sos.

Toaca marunt cepele.

Intr-un castron incapator, mixeaza frunzele de salata, crutoanele, ceapa tocata si baconul cu dressing-ul pregatit. Adauga apoi cuburile de sfecla si amesteca inca putin. Transfera salata pe un platou si completeaza cu ouale taiate in jumatati.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram