Salata de quinoa cu avocado
Reteta asta s-ar putea numi la fel de bine “salata quinoa cu ce-gasesti-prin-frigider”, dar in cazul de fata asa s-a nimerit. E un fel light & healty si rapid, pe care l-am pregatit pentru colegele mele de la studio. Ceea ce va doresc si voua (also, feel free sa adaptati reteta in functie de ce vi se strica prin frigider :-)))
INGREDIENTE
15-20 de minute, 4 portii de biscuiti
- 100g quinoa
- 3 legaturi de patrunjel
- 2 legaturi de ceapa verde
- 3 ardei iuti
- 1 ardei gras rosu
- 150g rosii cherry taiate in jumatati/sferturi
- 1 avocado
- 4 linguri de fulgi de migdale
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare si piper proaspat rasnit
Pune apa la fiert intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, adauga quinoa si las-o timp de aproximativ 10 minute (sau pana cand ti se pare ca s-a inmuiat suficient). Cand e gata, scurge quinoa printr-o sita, trece-o prin apa rece si las-o in continuare la scurs cat timp pregatesti restul ingredientelor.
Toaca marunt patrunjelul si ceapa verde. Taie ardeiul rosu in cubulete, cel iute in rondele, rosiile cherry in jumatati sau sferturi, iar avocado in bucati. Pune totul intr-un bol incapator, impreuna cu quinoa, adauga sare, piper proaspat rasnit, putin ulei de masline si zeama de lamaie si amesteca. Inainte de a servi, presara deasupra fulgii de migdale.
Ia-o la pachet la birou, mananc-o la pranz sau seara, adapteaz-o cum ai chef, have fun with it!