Tips & tricks pentru clătite și pancakes perfecte

27 Mar 2015, Cristina Mazilu

Clătitele – fie ele din crêpes frantuzești sau pancakes americane – nu doar că sunt simplu și rapid de pregătit, dar sunt atât de mișto încât au puterea să schimbe o zi gri și ploioasă (cum e asta) într-una ceva mai luminoasă. Măcar în bucătărie.

Așa că schimbă mic dejunul pe niște pancakes cu bacon și sirop de arțar, la pranz umple niste clătite clasice cu șuncă de curcan și avocado, iar la cină pregateste niște clatite gratinate la cuptor. Nu uita și de cele pe care ți le făcea bunica, cu cireșe amare!

Acestea fiind zise: aici găsești rețeta pentru clătite perfecte și aici pe cea pentru pancakes, iar mai jos ai toate sfaturile de care ai nevoie ca ele să iasă fabulos de fiecare dată!

Clătite mai pufoase

Separă ouale – adaugă gălbenușurile direct în compozitie, iar albușurile bate-le până se umflă și se întăresc puțin. Incorporează-le apoi ușor, împăturindu-le în compoziție cu o spatulă, apoi gătește-le, dar nu le așeza unele peste altele. Presară-le pe fiecare cu câte o linguriță de zahăr și ½ linguriță de scorțișoară și dă-le la cuptorul încins pe funcția grill până ce zahărul se topește – aproximativ un minut. Servește-le imediat, cu unt și puțină zeamă de lămâie.

Clătite cu migdale

Înlocuiește jumătate din cantitatea de făina albă cu făină de migdale (sau de alune de pădure ori alte asemenea) și lapte de migdale în loc de laptele normal. Adaugă 2 linguri de lichior amaretto, dacă îți place.

Clătite cu hrișcă

În rețeta de clătite, înlocuiește făina de grâu cu cea de hrișcă și folosește jumătate din cantitatea de lapte, completând cu apă. Lasă aluatul să se odihnească la frigider 1 oră înainte să-l folosești – va face diferența.

Clătite cu cacao

Sunt perfecte pentru a fi umplute cu banane, plus ceva unt topit și zahăr brun. Pur și simplu adaugă 30 de grame cacao în compoziție.

Tips & tricks pentru pancakes americane perfecte

1. Folosește o tigaie cu inveliș antiaderent și cu baza groasă

2. Încinge-o foarte bine

3. Toarnă compoziția cu un polonic și lasă suficient loc până la marginea tigăii, ca să poți strecura o spatulă și să întorci clătita

4. Marginile clătitei se vor coace primele – când în mijlocul clătitei apar mici bule, iar partea aflată în contact cu tigaia s-a rumenit, e gata să fie întoarsă

Servește clătitele imediat – cele americane sunt cel mai bune atunci când sunt proaspete și calde

La final, vă las cu această rețetă de pancakes cu lămâie și mac – mă bazez că o să vă trimită direct în bucătărie!

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (5)
  1. Teodora says:

    ooooooofffff. am incercat clatite americane. am esuat in mod lamentabil si nu stiu ce gresesc :( cand am incercat sa le intorc a fost imposibil si pana la urma au ajuns un fel de scrambled eggs. as fi zis ca e tigaia de vina, dar in ea am facut clatite normale si au fost ok. am variat cantitatea de unt pusa si tot asa.
    vreo idee ce anume gresesc? sau mai bine renunt si raman cu cele de la simbio? :)))

    • Cristina Mazilu says:

      eu zic sa incerci din nou! urmeaza pasii retetei si sfaturile de mai sus, foloseste o tigaie buna – pe cuvant ca n-are cum sa nu iasa!

    • Teodora says:

      multumesc frumos pentru raspuns! mai perseverez! :)))) sper ca zeii clatitelor sa tina cu mine

  2. […] My guilty pleasures: clatite si pancakes! Nu ma descurc deloc sa le fac eu, dar poate nu este totul pierdut si sfaturile acestea imi vor […]

  3. Andrada Pascu says:

    Absolut minunata reteta de american pancakes. Au iesit delicioase si pufoase.

Comenteaza
Follow on Instagram