Chiftele de miel cu sos curry
Daca m-ai fi intrebat acum 3 ani la ce ma gandesc cand imi spui comfort food, ti-as fi raspuns fara ezitare: chiftele si tocanita (background-ul de Bacau isi spune cuvantul)! In acest moment, dupa perioada petrecuta la Mazilique Studio, am dobandit noi afinitati cand vine vorba despre “confort culinar” – kofte de miel si curry cu mult coriandru. Asa ca puteti sa banuiti ca reteta de mai jos este una dintre preferatele mele din meniul de Paste 2018. :)
PS: Nu va fi ceva chiar rau daca sariti partea cu trecutul sosului de curry prin blender, insa sigur nu o sa regretati daca de data aceasta incercati si varianta smooth.
INGREDIENTE
1 ora, 4 portii
- PENTRU CHIFTELE
- 500g carne tocata de miel
- 1 ceapa toacata marunt
- 1 lingurita turmeric
- 2 lingurite chimion
- frunzele de la 1 legatura coriandru
- 2 oua
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite piper proaspat rasnit
PENTRU SOS
- 2 cepe galbene (aprox. 200g)
- 2 linguri ulei de masline
- 1½ lingura pudra curry
- 3 catei usturoi
- 200ml supa de leguma
- 1 conserva rosii tocate
- sare si piper proaspat rasnit
- frunze proaspete de coriandru / patrunjel
Incinge cuptorul la 220°C.
Intr-un bol incapator pune toate ingredientele pentru chiftele si amesteca bine. Apoi modeleaza chiftelele.
Din compozitia obtinuta ar trebui sa-ti iasa aproximativ 10 bucati. Asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si baga-le in cuptorul incins, timp de 25-30 de minute.
Intre timp, toaca marunt ceapa si preseaza usturoiul.
Incinge uleiul intr-o tigaie cu peretii mai inalti si caleste ceapa tocata timp de aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie.
Adauga usturoiul si amesteca putin, cat sa elibereze aroma. Pune mixul de curry si gateste timp de 2-3 minute, apoi adauga rosiile tocate si supa. Amesteca bine si lasa sosul sa atinga punctul de fierbere, apoi micsoareaza focul si lasa-l sa fiarba pana cand lichidul se evapora (aproximativ 15 minute).
Lasa sosul sa se raceasca putin, apoi transfera-l in paharul unui blender si mixeaza putin. Se va transforma rapid intr-un piure fin.
La final, amesteca chiftelele de miel cu sosul curry si serveste-le cu frunze proaspete de coriandru sau patrunjel
[…] sursa articol […]
[…] sursa articol […]