Spanac sotat cu anșoa, usturoi și muguri de pin
Spanacul asta e atat de simplu de facut, incat dureaza mai mult sa il speli decat sa il gatesti. Merita sa il incerci in varianta asta (dar te roooog, pastreaza coditele!) pentru ca este cea mai putin ‘letargica’ reteta de spanac sotat – are si textura, si culoare, si un combo bun de ingrediente.
INGREDIENTE
20 minute, 2 portii
- 450g spanac
- 50g unt
- 1 file ansoa
- 3 catei usturoi
- 1/2 ceapa rosie tocata (20g)
- 1 lingura seminte pin
- sare si piper proaspat rasnit
Rupe radacinile spanacului, umple chiuveta cu apa pana la jumatate si scufunda frunzele. Apoi, clateste spanacul in alte 2 ape curate. Oricat de migalos ar parea, este varianta sigura de a inlatura orice fir de nisip de pe spanac. Lasa-l la scurs pana se zvanta sau usuca-l intr-un servet de bucatarie.
Eu nu am taiat coditele frunzelor pentru ca mi-am dorit mai multa textura.
Intr-o tigaie incapatoare, topeste untul, adauga ceapa, file-ul de ansoa si usturoiul zdrobit. Caleste timp de un minut si adauga cat spanac iti permite tigaia. Pe masura ce acesta se inmoaie, completeaza cu restul de spanac ramas.
La final, adauga semintele de pin si asezoneaza cu sare si piper.
[…] sursa articol […]