Salata de sfeclă coaptă, cu nuci și brânză albastră

03 May 2018, Cristina Mazilu

Stiu ca I’m very late to the party, dar săptămâna trecută ne-a aterizat un spiralizator în bucataria de la studio. Ceea ce înseamnă că de atunci și până acum am facut zulufi din toate legumele (și uneori fructele) care mi-au picat în mână. Chestie care apoi a degenerat în tot felul de salate, stir fry-uri și alte buddha bowl-uri cum am văzut deja prea multe pe Instagram (chestie care totuși nu m-a împiedicat să join in). Mă rog.

Ca să concluzionez, spiralizatorul e o chestie care-ți ocupa destul de mult loc în bucatarie (având în vedere că știe să facă doar un singur lucru și tu probabil mai ai nevoie și de un robot, un storcător, un blender, un toaster, un espressor și tot circu’ aferent), dar e destul de simpatic și te ajută să mai înlocuiești niște carbohidrați simpli (paste, anyone?!) cu niște variante mai beach body friendly cum ar fi zoodles (daca nici voi nu știați până acum ce înseamnă asta – că nici eu nu eram în temă -, zucchini noodles = zoodles :p). O să vedeți voi zilele următoare despre ce bat câmpii aici. Deocamdată avem în ceea ce urmează o salata de sfeclă facută noodles (deci boodles?! beetles?! THE BEETLES?!), coaptă și amestecată cu diverse, după cum urmează.
INGREDIENTE
1 portie, 30 de minute

    • 1 sfecla (de aprox. 130g)
    • 50g branza cu mucegai albastru (eu am folosit Brie Le Bleu, dar merg si alte sortimente)
    • 2 linguri de nuci prajite
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura suc de lamaie
    • 1/2 legatura patrunjel
    • sare si piper proaspat rasnit

Incinge cuptorul la 200°C

Curata si spala sfecla. Apoi taie sfecla cum vrei tu: in felii, cuburi sau fasii. Dupa cum ziceam, eu am facut-o noodles.

Pune-o intr-o tava cu hartie de copt si da-o la cuptor timp de 15 minute.

Toaca nuca grosier si patrunjelul marunt, iar branza tai-o in bucati.

Dupa ce sfecla s-a copt, lasa-o 10-15 minute sa se raceasca.

Intr-un bol, pune sfecla, patrunjelul tocat, ulei de masline, sucul de lamaie, nucile. Amesteca totul si asezoneaza cu sare si piper proaspat rasnit.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Mihaela Atkinson says:

    e prima data cand citesc acest cuvant , a trebuit sa ii dau google ”spiralizator”

Comenteaza
Follow on Instagram