Tocana de legume cu naut, la cuptor
07 Jun 2016, Cristina Mazilu
Adica o noua incarnare (minus carnea, in cazul asta) a felurilor de mancare fara reteta.
Mai exact, toate legumele pe care le-am gasit ratacite in frigider: ardei, dovlecei, vinete, cartofi au fost taiate in big chuncks si aruncate intr-o tava cu ceva ulei de masline, apoi bagate in cuptorul incins la 200ºC, cat sa se rumeneasca.
Dupa care am adaugat si o conserva de rosii tocate si o alta de naut, plus o mana de patrunjel.
Am amesteat, am dat toata treaba inca putin in cuptor si asta a fost tot. Rocket science, nu alta.
(Evident, pe parcurs am scapat si niste sare, piper, chimion, fulgi de ardei iute #casafiebine)
Ce bine arată! Tocmai mă uitam la niște vinete, dovlecel și ardei și mă întrebam cum să le combin. Așa o să fac și eu; vara-n farfurie.
P.S.: Dar de unde e vasul acela frumos, cu bordură albastră?
luat de pe Vivre.ro, acum mai bine de un an. dar uneori mai revin colectiile :-)
Stai putin, ca n-am inteles cateva chestii aici. Am incercat acum cateva luni o reteta similara si nu mi-a iesit foarte bine. A fost comestibil, dar nu a fost super bun.
Ce vreau sa aflu:
Nautul la conserva nu l-ai pus deodata cu toate legumele? De ce?
Dupa cat timp se adauga? Cat il mai tin in cuptor?
Cum stiu ca este cuptorul la 200 de grade? Am cuptor d-ala vechi, daca-l dau cu mult sub jumatate se stinge focul.
Merci!
nautul l-am pus impreuna cu rosiile, dupa ce legume erau deja rumenite – adica dupa ce au stat la cuptor vreo jumatate de ora. nu am pus nautul impreuna cu legumele pentru ca cel din conserva e deja gatit, si nu e nevoie sa fie tinut in nestire la cuptor :-)) dupa ce pui rosiile si nautul mai tii vreo 15-20 de minute
la un cuptor cu gaz, da-l la foc mediu spre mare (nu maxim)
Got it.
Multumesc!
Legumele la cuptor se tin acoperite sau nu? Si dipa ce se pune nautul, la fel , acoperit sau nu?
nu se acopera legumele deloc :)