Tabbouleh de conopidă cu mentă și rodii
După cum poate v-ați prins din această cronologie de rețete care se perindă de ceva ani pe blog, dieta mea constă într-un ping pong continuu între chestii deep fried, hipercalorice și/sau pline de zahăr rafinat și salate care încearcă să echilibreze balanța.
În acest moment, m-ați prins în faza în care încerc să recuperez din damage-ul făcut de niște zile (și nopți) de decadance & debauchery. Nu stiu dacă o să reușesc, dar nu pot decat să încerc.
INGREDIENTE
4 porții, 15 minute
- ½ conopidă medie
- 3 legături pătrunjel
- ½ legătura mentă
- 1 legatură ridichi
- semințele de la 1 rodie
- ½ castravete fabio
- 3 fire ceapă verde
PENTRU DRESSING
- 3 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri suc de lămâie
- sare și piper proaspăt râșnit
Spală și curăță toate legumele și ierburile aromatice, apoi lasă-le la scurs sau șterge-le cu un prosop de hârtie.
Taie conopida în florete și mărunțește-le cu ajutorul unui robot de bucătarie, până când acestea se transformă în firimituri. Transferă-le într-un bol încăpător.
Toacă mărunt pătrunjelul, ceapa verde și menta, apoi adaugă-le peste conopidă.
Taie ridichile și castravetele în cubulețe si adaugă în bol, împreună cu semințele de rodie.
Pentru dressing, amestecă uleiul și sucul de lămâie împreună cu sarea și piperul, toarna-l peste restul de ingrediente. Amestecă bine. Si nu mai manca prostii! (Aici era un monolog interior. Vorbeam cu mine, n-o luați personal :p)