62 de idei pentru masa de Paște
În caz că erați în căutare de inspirație, am zis să va fac căutarile puțin mai centralizate – așa că mai jos găsiți 62 de idei cu situații care vi se pot întampla anul acesta pe masa de Paște.
Feluri principale cu miel
1. Pulpă de miel condimentată și coaptă încet
2. Cotlete de miel cu apă de trandafiri și sos de coriandru
3. Tocană de miel cu ștevie și sos de lămaie cu ou
4. Cotlete de miel la grătar, cu linte
5. Pulpă de miel cu rozmarin, coajă de portocală și cartofi noi copți în untură de gâscă
6. Cotlete de miel marinate în sos de verdețuri cu miere
7. Cotlete de miel cu chimichurri și cuscus
8. Chiftele de miel cu semințe de pin și merișoare
Alte feluri principale
9. Piept de rață cu sos de mure, morcovi tineri cu glazură de harissa și chimon
Aperitive
11. Gogoși de conopidă cu sos de pătrunjel și capere
12. Pâine cu mozzarella, usturoi și ierburi aromatice
13. Camembert copt, cu chifle pufoase
Dip-uri
14. Pastă (dip) de feta cu fistic și coriandru
15. Humus cu rodii, sos de pătrunjel și lipii condimentate
16. Dip de sfeclă coaptă cu alune de pădure
18. Cremă de ricotta cu pesto de mazăre
Salate
19. Salată de ouă, bacon crocant și sfeclă roșie
20. Salată cu friptură de miel
21. Salată cu somon, fasole păstai și ouă de prepelită
22. Salată de sfeclă cu gulie și măr
Tarte și quiche-uri
23. Quiche cu sparanghel, salvie și ustruoi
24. Tartă cu Roquefort, nuci și ceapă roșie
25. Chec cu sparanghel, roșii uscate și măsline
26. Tartă cu ceapă caramelizată și brânză maturată
27. Tartă cu praz, mărar, feta și oregano
28. Quiche cu jambon, pere și Roquefort
29. Tartă cu brânză Emmentaler, măsline kalamata și pesto de pătrunjel
Feluri vegetariane sau vegane
32. Friptură de conopidă cu sos de roșii și capere
33. Kuku (frittata persană) cu verdețuri
34. Chipsuri de malai cu chives, parmezan si sos de avocado cu iaurt
35. Salata de conopida coapta cu turmeric, avocado, rodie si fistic
36. Mujaddara (mancare de linte cu orez, linte si ceapa crocanta)
37. Conopida intreaga, la cuptor, cu sos de mustar
38. Salata de cartofi cu ceapa verde si chimen
39. Cușcuș cu sos verde de ierburi aromatice și fistic
40. Turte de malai cu naut si sos de chives
42. Stir fry de legume cu tofu
Garnituri
43. Cartofi noi crocanți, cu oțet
45. Cartofi noi cu tarhon și bacon
46. Conopida la cuptor, cu stafide si sofran
47. Cartofi la cuptor, in 5 feluri
48. Spanac sotat cu anșoa, usturoi și muguri de pin
Deserturi și biscuiți
49. Tort vegan cu ciocolata si avocado
50. Placinta de capsuni, cu crumble de fistic si cardamom
51. Knickerbocker glory (straturi de bezea cu frista si fructe de padure)
52. Cheesecake cu ciocolata alba si spuma de capsuni
54. Tartă cu căpșuni și cremă de lămâie
55. Pasca bogata a bunicii mele
56. Tartă cu cremă de mango, lime, nucșoară și rom
57. Tarta cu capsuni si mascarpone
59. Mini panettone cu coaja de portocala confiata, rom si stafide
60. Tartă cu frangipane de fistic, ganache de ciocolată și zmeură liofilizată
61. Tort cu lime, busuioc și căpșuni
62.Biscuiti cu cheddar, ardei copt și susan
Ce de bunatati! Mi-am notat deja cateva si le fac saptamana urmatoare! Multumim!
O gramada de bunatati, multe dintre ele le-am facut si eu de Paste, odata cu aceste bunatati au venit si cateva kilograme in plus, cred ca sub aceste bunatati ar trebui sa se pune si un mic program de fitness de dupa sarbatori :)
[…] Cooking ideas for the Easter period. […]