Salată de quinoa cu grapefruit, avocado și semințe de rodii

03 Jul 2018, Misha

În ultima vreme mi s-a întâmplat să fiu foarte plăcut surprinsă de niște feluri de mâncare super simple, combinații de ingrediente pe care le aveam la îndemână și care erau pe cale să își piardă din prospețime dacă mai stăteau mult prin frigider (vezi salata de sfeclă coaptă sau fritters de cartof dulce).

Salata de mai jos este un exemplu de încropeală din leftovers, care s-a dovedit a fi o adevarată revelație pentru mine și colegele mele și ne-a făcut să ne întrebăm una pe cealaltă “Cum de nu ne-am gândit până acum să combinăm grapefruit si avocado?!”

INGREDIENTE
4 porții, 20 de minute

    • 1/2 grapefruit mare roz
    • 50g quinoa
    • 20g baby spanac
    • semințele de la 1/2 rodie
    • 1 avocado
    • câteva frunze de mentă
    • sucul de la 1/2 lime
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 1/2 linguriță sare
    • piper prospat râșnit

Pune quinoa într-o crăticioară, acoperă de apă și lasă la fiert pentru 15 minute sau până când se înmoaie. Mie îmi place să fie mai crocantă, dar tu o poți fierbe până ajunge la consistența dorită.

Până fierbe quinoa, spală spanacul și frunzele de mentă, apoi lasă-le la scurs.

Curăță grapefruitul de coajă și de pielița albă (care este amară), taie-l în segmente și apoi în bucăți și pune-l într-un castron.

Peste grapefruit adaugă spanacul și frunzele de mentă, apoi completează cu avocado taiat cubulețe, sucul de lime, uleiul de măsline, sarea și piperul proaspăt râșnit. Amestecă.

Când quinoa s-a fiert, mai las-o câteva minute să ajungă la temperatura camerei, apoi pune-o pe un platou sau o farfurie adâncă. Peste quinoa adaugă mixul din castron, amestecă numai cât să încorporezi puțin din quinoa în mix, presară semințele de rodii și bucură-te de o combinație de care nu am fost nici noi convinse la început, dar ne-am lamurit rapid cât de gustoasă și răcoritoare este relația dintre avocado și grapefruit.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Jasmina says:

    Super salata, abia astept sa o incerc! Momentan nu pot sa ma satur de o combinatie simpla si delicioasa: salata de valeriana cu ceapa (eu o prefer rosie), sumac, ulei de masline si lamaie. Mmm!!

Comenteaza
Follow on Instagram