Rubarbă cu crumble de susan și tahina

16 May 2020, Cristina Mazilu

N-am mai gătit cu rubarbă de ceva vreme, dar pentru că a revenit în sezon, am zis să recuperez și să pregătesc unul dintre cele mai simple deserturi pe care puteam să le fac folosind această legumă pe care majoritatea dintre noi o tratăm ca pe un fruct ?

INGREDIENTE

6 porții, 10 minute prepararea plus 1 oră și 10 minute coacerea

  • 600g de rubarbă
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt, ras
  • ½ linguriță scorțișoară

PENTRU CRUMBLE

  • 50g susan alb, ușor prăjit
  • 120g făină
  • 200g zahăr
  • 120g unt topit
  • 80ml tahina

Taie rubarba în bucăți, pune-o într-o tavă, adaugă zahărul, ghimbirul ras, scorțișoara și amestecă bine. Dă tava la cuptorul încins la 180°C timp de jumătate de oră.

Între timp, pregătește crumble-ul. Topește untul într-o crăticioară pe foc mediu, apoi adaugă tahina și amestecă până ce se omogenizează.

Într-un bol încăpător, pune făina, zahărul, susanul și amestecă. Toarnă peste acestea mixul de unt cu tahina și, folosind o spatulă sau o lingură, amestecă până ce obții o compoziție omogenă și legată.

Când rubarba este coaptă, scoate tava din cuptor și presară sau întinde deasupra amestecul de crumble, apoi dă din nou tava la cuptor timp de 40-50 de minute, până ce toppingul este rumen și crocant.

Când crumble-ul de rubarbă este gata, poți să-i pui lângă o cupă de înghețată de vanilie ?.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Costinescu Cristina says:

    Hei :) Mulțumesc pentru idee, abia aștept să pun rabarbărul la treabă ;) Crezi că ar fi o idee bună să înlocuiesc făina, cu făina de migdale? Și, la modul general, merge înlocuită în deserturi făina, cu cea de migdale? Mulțumesc :)

Comenteaza
Follow on Instagram