Salată de bulgur cu cartofi dulci, rodie, ardei și feta

29 May 2020, Cristina Mazilu

Se pare că obiceiul de a scoate toate ingredientele din frigdier pe blatul de bucătărie, în fiecare vineri, s-a transformat în tradiție (iar pentru că este final de săptămană, și trebuie să lăsăm loc și unui alt obicei – cel de gin & tonic)

Rețeta de mai jos este una rapidă, plină de carbohidrați din ăia buni, pentru a începe weekendul în glorie 💃🏻

INGREDIENTE

4 porții, 30 de minute

  • 4 cartofi dulci
  • 1½ linguri ulei de măsline
  • sare și piper
  • 150g bulgur uscat
  • 1 legatură pătrunjel
  • 1 ardei gras roșu
  • 50g brânză feta
  • 1 rodie
  • opțional câteva frunze de salată romană
  • sare și piper proaspăt râșnit

PENTRU DRESSING

  • 80ml ulei de măsline
  • 2 căței usturoi
  • 4 frunze de salvie, tocate
  • câteva fire de chives, tocat
  • coaja de un sfert de lămâie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguiriță piper

Încinge cuptorul la 200°C.

Curăță cartofii dulci, taie-i în cuburi și transferă-i într-o tavă. Picură deasupra ulei de măsline, presară sare și piper, amestecă și dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până ce cartofii sunt pătrunși și ușor rumeniți.

Cât cartofii se coc, te poți ocupa de restul ingredientelor.

Pune bulgurul într-un bol încăpător și toarnă deasupra apă fierbinte, cât să-l acopere.

Taie ardeiul gras în cuburi, toacă mărunt pătrunjelul și curăță semințele de rodie.

Când bulgurul s-a hidratat, amestecă-l cu o furculiță, până ce e afânat. Adaugă peste el ardeiul, pătrunjelul și semințele de rodie, apoi amestecă-le pe toate împreună.

Pentru a face dressingul, încălzește într-o crăticioară uleiul de măsline. Când uleiul s-a încălzit, oprește sursa de căldură și adaugă salvia și firele de chives tocate, usturoiul zdrobit, coaja de lămâie, sare și piper. Lasă uleiul la infuzat pentru câteva minute, apoi adaugă sucul de lămâie, amestecă și presară dressingul peste bulgurul cu legume. Mixează puțin, astfel încât dressing-ul sa fie distribuit uniform.

Adaugă deasupra cartofii dulci copți și brânza feta fărâmițată.

Această salată este bună atât caldă, cât și rece și se păstrează bine de pe-o zi pe alta, la frigider.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. Magda says:

    Este o salata foarte reusita, multumesc mult pentru reteta ;)

Comenteaza
Follow on Instagram