Cum să faci pancakes vegane
Eu știu că voi vă faceți acum planul de sarmale, piftie și cozonaci (și sper că și jumări). Da’ prevăd și momentul în care o să ni se cam taie (cel mai probabil la mine o să fie atunci când o să dau gata un lighean de salata de boeuf in one sitting). Așa că am zis – mai bine să ne pregătim din timp.
Prin urmare, azi m-am organizat cu această rețetă de pancakes vegane. Sunt gata în vreo 20j de minute, deci o să fie numai bune în dimineața aia dintre Crăciun și Revelion când te trezești mai spre prânz și te gândești la ce serial să mai faci binging.
6-7 bucăți, 20 de minute
1 banană bine coaptă
170ml băutură vegetală Alpro de cocos cu migdale
180g făină
2 lingurițe ulei de nucă (sau poți folosi un alt ulei vegetal, eu l-am ales pe acesta pentru că oferă un gust mai nutty)
1 lingură sirop de arțar, plus extra pentru servit
1 linguriță praf de copt
½ linguriță scorțișoară
2 linguri de ulei vegetal, pentru prăjit
Întâi de toate, măsoară 170ml de băutură vegetală Alpro și pasează banana.
Apoi, într-un bol, amestecă piureul de banane cu Alpro de cocos și migdale, uleiul de nucă (sau vegetal) și siropul de arțar.
Într-un vas mai încăpător, amestecă făina cu praful de copt și scorțișoara, apoi toarnă deasupra amestecul de Alpro și banane și, folosind un tel, mixează până ce obții un amestec omogen.
Încinge o tigaie împreună cu puțin ulei vegetal, pune câte un polonic mic din compoziția de pancakes și prăjește-le pe ambele părți, pe foc mediu, până ce acestea sunt rumene.
După ce ai terminat de prăjit tot aluatul, nu-ți rămâne decât să combini clătitele cu toppingurile tale preferate. Iar aici – ai liber la creativitate!
Eu am mâncat câteva simple, doar picurate cu puțin sirop de arțar.
Iar pe restul le-am combinat cu niște Alpro Natur (o alternativă la iaurt pe bază de plante) amestecat cu puțin gem de fructe de pădure și câteva merișoare proaspete.
O reteta de nota 10. Big like ;)