Cuscus de primăvară

04 Apr 2013, Cristina Mazilu

Dupa febra cuscusului de vara din 2011 si a cuscusului cu de toate din 2012, cuscusul revine, in editia de primavara. Ta-dah!

Ma gandeam ieri ca trebuie sa-i gasesc o varianta potrivita si pentru sezonul asta, cand rosiile si ardeii de supermarket nu sunt chiar tot ce ti-ai dorit intr-o farfurie.

Asa ca m-am infipt in prima taraba din piata Traian (highly overpriced, but it’s close to home si e deschisa pana la 7-8 seara) si am zis asa: 1 legatura de leurda, 1 legatura de untisor, 2 legaturi de patrunjel si o gramada de spanac.

Cu toate astea m-am dus acasa, unde le-am spalat bine si le-am aruncat in robotul de bucatarie, impreuna cu cateva linguri de ulei de masline, 1 catel de usturoi si zeama de la o jumatate de lamaie, ba si 1 mana de frunze de menta. In aceasta formula am mixat frunzele pana s-au transformat intr-o pasta verde si aromata, pe care am ajustat-o cu ceva sare, piper proaspat macinat si – desigur – pudra de ardei iute (in acest caz cayenne).

O cescuta de cuscus am pus-o intr-un castron incapator, peste care am turnat apa fierbinte. Am acoperit bolul 5 minute, pana ce cuscusul s-a umflat. L-am rascolit cu o furculita, apoi am trantit deasupra pasta verde. Am amestecat din nou, am gustat, am mai adaugat un strop de ulei de masline si unul de lamaie si am transferat cuscusul de primavara pe o farfurie. 

Ca sa aiba some extra crunch, deasupra s-au intamplat si niste cubulete de castravete si cateva alune de padure tocate. Pentru un plus de primavara, am adaugat si niste ceapa verde taiata marunt.

In final am mancat mai mult decat trebuia – it was that good. Am fost foarte multumita de rezultat, asa ca sigur o sa intru intr-un trip cu noul cuscus. Prevad insa si niste declinari cu paste – am impresia ca un sos verde si gros s-ar aseza foarte bine pe niste fusili. Keep you posted.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (6)
  1. andressa says:

    mmmm, ce misto arata! auzi, nu merge o varianta si cu rosii uscate? nu o fi de primavara, dar sigur e buuuun! :P

  2. sigur ca merge. mix & match dupa pofte :-)
    iar cuscusul il gasesti la mega image

  3. gratiela says:

    combinatia asta verde este irezistibila ! desi nu sint o fana cuscus in week-end pe el !!! abia astept si pastele cu sos verde !

  4. andressa says:

    Cuscus am mai facut, de fapt a facut sotul, ca sa fiu sincera. Orice chestie care se gateste turnand apa fiarta si asteptand e inventata practic pentru el! =)) Dar el mi-a facut cu legume: fasole verde, ciuperci si mazare. A fost bun. Dar parca as incerca o aroma mai puternica!

  5. mihai says:

    draguta prezentarea

  6. @mihai – prezentare.. adica poza?

Comenteaza
Follow on Instagram