Chez Mazilique

Prajitura cremoasa cu ciocolata, pere si fulgi de migdale

Cred ca asta e una dintre prajiturile perfecte pentru iarna: majoritatea ingredientelor le ai deja prin casa – deci cel mai probabil nu va fi nevoie sa iesi afara prin frig), se pregateste foarte usor – trebuie doar sa amesteci cateva chestii, iar rezultatul final e unul care te face sa te asezi pe canapea cu tava-n brate si sa n-o lasi din mana pana nu e goala. Asta e, se mai intampla.

 

INGREDIENTE

15 minute timpul de preparare, plus 20 minute timpul de coacere

PENTRU BLAT

    • 200g unt, plus extra pentru uns tava
    • 250g zahar
    • 4 oua mari, batute
    • 75g faina
    • 50g cacao
    • 4 pere taiate in jumatate si fierte in sirop de vanilie (click aici pentru reteta)
    • cateva patratele de ciocolata neagra, rupte in bucati
    • 1 lingura de fulgi de migdale

 

Incinge cuptorul la 190ºC. Unge cu unt o tava sau o forma ceramica, nu foate adanca, de aproximativ 20 x 30cm.

Intr-o cratita incapatoare, pune untul si asaza-l pe foc mic, pana ce se topeste. Ia apoi cratita de pe foc si amesteca zaharul in unt, pana ce se omogenizeaza. Treptat, adauga ouale batute, amestecand bine cu o lingura de lemn.

Cerne faina si cacaoa peste tot amestecul, mixeaza bine cu lingura de lemn, pana ce compozitia este omogena, apoi toarn-o in tava unsa cu unt.

Asaza perele in compozitie si presara deasupra bucati de ciocolata si fulgi de migdale. (In acest punct poti inveli tava in folie alimentara si congela prajitura si sa o coci mai tarziu – vezi Tips & Tricks de mai jos).

Da-o la cuptor timp de 30 de minute, pana ce prajitura face o crusta subtire la suprafata iar interiorul este abia copt. Nu o lasa prea mult, pentru ca se va usca si-si va pierde consistenta cremoasa.

Cel mai bine e sa mananci prajitura calda (nu ca dupa aia n-ar fi foarte buna, dar atunci e absolut decadenta). Poti sa adaugi langa si o cupa de inghetata de vanilie.


TIPS-amp-TRICKS1

 

Inveleste tava cu compozitia de prajitura in folie alimentara, scrie data pe ea si congeleaz-o maxim o luna. Pentru a o servi, scoate folia si da-o la cuptor timp de 50 de minute.

YOU MIGHT ALSO LIKE