Chez Mazilique

Garbanzos con chorizo // Tocana de naut cu chorizo

Cum ramasesem cu un excedent de chorizo in frigider de la petrecerea mediteraneana, am zis sa fac bine si sa-l mananc si altfel decat gol. Sau gol cu bere (cuz apparently that’s also an option). Sau gol cu mustarul asta pe care l-am descoperit la inceputul verii si de care tot fac abuz de atunci.

Asa am ajuns la concluzia ca o tocana inspirata din obsesiile mele spaniole recente ar fi o idee buna. Turns out I was right. Sooo right.
 

INGREDIENTE

20-30 de minute, 2 portii

    • 250g naut fiert (sau 1 conserva)
    • 3 rosii
    • 1 ceapa mare, taiata marunt
    • 100g chorizo
    • 1 lingurita paprika afumata
    • 3 linguri ulei de masline

tocana de naut cu chorizo-1

In mod normal, treaba asta se face aruncand toate ingredientele intr-o tigaie si gatindu-le impreuna. Dar pentru ca am vrut sa mai dau si peste ceva crocant din cand in cand, am procedat dupa cum urmeaza.

Am incins intr-o tigaie doua linguri de ulei, am calit ceapa pana cand s-a inmuiat. Am adaugat apoi rosiile pe care le taiasem in cuburi si am mai gatit toata treaba vreo zece minute.

Intr-o tigaie separata, am incins o lingura de ulei si am pus nautul si feliile de chorizo, pe care le-am rumenit bine.

tocana de naut cu chorizo-2

 

Deja cred ca e simplu de imaginat ce-a urmat – in tigaia mai incapatoare (aia cu naut si chorizo) am turnat sosul de rosii, am adaugat paprika afumata, ceva sare si piper proaspat rasnit, si am amestecat.

Dupa care am mancat mult si bun si n-am vrut sa impart cu nimeni din motive evidente.

  1. Alina says:

    Imi place si mie reteta, numai ca eu am tot adaugat ingrediente: calesc ceapa si ardei iute, apoi adaug un mix de legume congelate, carnati picanti unguresti si nautul, rosii in suc, iar la final mult patrunjel si piper cayenne.

    • Cristina Mazilu says:

      iti dai seama ca data viitoare o fac cu de toate. doar prima data am zis sa o las cum au facut-o spaniolii :-)

Insta Moments

  • Ne cautam studio assistant! Gasesti toate detaliile in link-ul din bio. Te asteptam 🍾🔪
  • Twelve years after my first visit at @aquadome_hotel.therme.spa, this is still my favourite #apresski activity
•
•
•
#feelaustria #peakoftirol #sezondeskis
  • Happy days on the slopes • Pictured here is my winter alter ego - Pufa-Pinguina ❄️🐧💙 #sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • #Skihase caught in the bar lights
  • My favourite #kaiserschmarrn is here in #Soelden, at Gampe Thaya. Ask Jakob to show you how to cook it 😉
•
•
•
#sezondeskis #feelaustria #peakoftirol
  • "Pârtia asta e cea mai abruptă din Sölden!"
"Și noi de ce suntem pe ea?!?!? 🤪😵😱☠️"
#sezondeskis #peakoftirol #feelaustria
  • It's been a long time my love. 4 years. Longest we've ever been apart. Now it's time to go dancing again. I know you're used to real rock'n'roll. But let's make this first one a slow-dance • #soelden #peakoftirol #feelaustria
  • Today was my third date with this awesome sourdough pizza. I guess I’m now in a relationship with the recently opened @pizzamania_ro 🙄🍕❤️
  • home • this must be the place