Chez Mazilique

Garbanzos con chorizo // Tocana de naut cu chorizo

Cum ramasesem cu un excedent de chorizo in frigider de la petrecerea mediteraneana, am zis sa fac bine si sa-l mananc si altfel decat gol. Sau gol cu bere (cuz apparently that’s also an option). Sau gol cu mustarul asta pe care l-am descoperit la inceputul verii si de care tot fac abuz de atunci.

Asa am ajuns la concluzia ca o tocana inspirata din obsesiile mele spaniole recente ar fi o idee buna. Turns out I was right. Sooo right.
 

INGREDIENTE

20-30 de minute, 2 portii

    • 250g naut fiert (sau 1 conserva)
    • 3 rosii
    • 1 ceapa mare, taiata marunt
    • 100g chorizo
    • 1 lingurita paprika afumata
    • 3 linguri ulei de masline

tocana de naut cu chorizo-1

In mod normal, treaba asta se face aruncand toate ingredientele intr-o tigaie si gatindu-le impreuna. Dar pentru ca am vrut sa mai dau si peste ceva crocant din cand in cand, am procedat dupa cum urmeaza.

Am incins intr-o tigaie doua linguri de ulei, am calit ceapa pana cand s-a inmuiat. Am adaugat apoi rosiile pe care le taiasem in cuburi si am mai gatit toata treaba vreo zece minute.

Intr-o tigaie separata, am incins o lingura de ulei si am pus nautul si feliile de chorizo, pe care le-am rumenit bine.

tocana de naut cu chorizo-2

 

Deja cred ca e simplu de imaginat ce-a urmat – in tigaia mai incapatoare (aia cu naut si chorizo) am turnat sosul de rosii, am adaugat paprika afumata, ceva sare si piper proaspat rasnit, si am amestecat.

Dupa care am mancat mult si bun si n-am vrut sa impart cu nimeni din motive evidente.

  1. Alina says:

    Imi place si mie reteta, numai ca eu am tot adaugat ingrediente: calesc ceapa si ardei iute, apoi adaug un mix de legume congelate, carnati picanti unguresti si nautul, rosii in suc, iar la final mult patrunjel si piper cayenne.

    • Cristina Mazilu says:

      iti dai seama ca data viitoare o fac cu de toate. doar prima data am zis sa o las cum au facut-o spaniolii :-)

Insta Moments

  • #Peanutbrittle - cel mai simplu și rapid cadou handmade la care m-am gândit anul asta. Rețeta pe blog și link în profil.
  • Xmas mode is on at @mazilique_studio - #lebkuchen recipe on the blog and link in profile • #gingerbread #xmasready #christmascookies #testkitchen #openkitchen #maziliquestudio
  • Peas, spice and everything nice. Stay tuned, pentru ca săptămâna asta (marți și joi) iau cu asalt pagina @bonduelle.ro, unde urmează sa postez o serie de rețete super simple și rapide 😉
  • #lentils and #chorizo #soup - recipe on the blog and link in profile
  • Do nothing. Then rest.
  • The mud diaries at #casacucastani
  • #Pumpkin and #honey #ginger cake. Recipe on the blog, link in profile 🍯🧡🎃
  • About last night, at @adihadean’s @attic_lab_bucharest - lovely dinner, cold bubbly, spicy gin & tonics and #kuiba #livingbeautiful tableware
  • Un fel principal consistent, care poate fi pregatit cu o zi in avans si pus pe foc chiar inainte de cina 🍲 🍲 🍲 - link in bio