Tocana de porc cu mere si prune
A trecut asa mult timp de cand am facut reteta asta, ca parca era in alta viata :)) Plus ca nu prea-mi mai aduceam aminte cum am facut-o. Noroc ca am avut martori.
Carnea de porc (se pot folosi bucati mai cheap), am taiat-o cuburi, am dat-o prin faina, si am rumenit-o-n putin ulei vreo 10 minute, apoi am trecut-o intr-o oala. Am mai calit o ceapa taiata pestisori, plus 2 ardei rosii taiati bucati si vreo 2 morcovi feliati. Am adaugat totul in oala porcului, am aruncat niste cimbru, o lingura de pasta de tomate, cativa catei de usturoi tocati marunt, sare, piper, si-am acoperit toul cu vin rosu.
Oala cu capac a fost pusa pe foc sa fiarba molcom vreo doua ore. Apoi am adaugat cateva prune taiate-n doua, 3 mere feliate si am mai lasat la bolborosit vreun sfert de ora, timp in care m-am ocupat de un piure de cartofi scaldat in unt si patrunjel cu nesimtire.
Din cate-mi amintesc, a fost bun :)
Bun, dom’ne bun – adevar graiesti! Alex inca isi aduce aminte cu nostalgie de ea si cere un bis ;)
sa nu-mi spuna el mie de nostalgie :))))
arata delicios :XX
excelenta treaba!
denise