Cum sa faci pui ballotine

20 May 2011, Cristina Mazilu

Adica o bibileala sclifosita. Se facea ca intr-o zi m-am trezit la 8:00, m-am mutat din pat pe canapea si pana la ora 16.00 am zacut in lene si procrastinare. Noroc ca m-a izbit foamea si plictiseala si mi-am facut curaj sa incerc ceva ce planuiam de prin noiembrie anu’ trecut, cand am vazut la Novac treaba de mai jos.

Deci mi-am luat laptopul in bucatarie si am incercat sa nu-l umplu si pe asta de mancare in the process (ca aparatul foto e de mult plin de faina si alte delicatese :))

Urmarind cu atentie clipul, am dezosat un pui intreg si am inregistrat o mica victorie personala :)

Apoi am turnat o ceasca de cuscus intr-un castron, am aruncat o mana de stafide si niste caise confiate taiate marunt, am acoperit cu supa de pui cat sa depaseasca cu un deget, am impachetat vasul in folie de aluminiu si am asteptat 10 minute. Intre timp am calit 1 ceapa si 3 catei de usturoi – toate tocate marunt. Cand cuscusul a absorbit lichidul, l-am amestecat (procedeu care se executa doar cu furculita!) cu ceapa si usturoiul calit, plus o legatura de patrunjel, putina zeama de lamaie si ulei de masline.

Toata treaba asta am folosit-o pe post de umplutura, dupa cum se vede.Photobucket

Photobucket

Am luat jucaria, am rulat-o, am impachetat-o, si-am legat-o fedeles.

Si pentru ca nu m-am putut abtine, inainte sa pun puiul in cuptorul incins, l-am manjit bine cu unt :))

Photobucket
O ora si ceva mai tarziu, a iesit monstrul din cuptor, rumen si dolofan.Photobucket
Asa ca am taiat rulada in felii, pe care le-am mancat cu salata verde dreasa cu lamaie. Cum avea umplutura de cus-cus nu a fost nevoie de alta garnitura.Photobucket
Note to self: data viitoare o sa fac cu o umplutura mult mai aromata. Si poate carne de porc :)))
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (14)
  1. wine says:

    tare l-as fi umplut cu ceva ciuperci si usturoi. si da , poti sa pui mai mult de o capatana :)

  2. Mazilique says:

    nici n-as fi discutat sub o capatzana :)))
    dar ciupercile mi s-au parut o umplutura mai boring. oricum, revin asupra situatiei cu proxima ocazie :)

  3. catkitchen says:

    frumos monstrul :) … si cred ca si fff delicios , myammmyyy!!!!!

  4. Zazuza says:

    numa procesul de dezosare si merita aplauze frenetice! eu nu cred ca voi face asa ceva prea curand :)). felicitari, care va sa zica, pentru o asa chestie faina reusita!

  5. Diana says:

    Incredibil filmuletul! Parca totul e asa simplu acum :)) abia astept sa incerc.

  6. Arata minunat !! Pai zilele astea-l fac ! :)) Ador sa umplu carnea cu diverse chestii. ^__^ Btw,u rock ! :*

  7. Anonymous says:

    Amazing. Atât pot spune.

  8. Anonymous says:

    Spectaculos dar romanul mai roade si un os.Imi place tot ce e nou dar nu stiu daca ma voi decide sa incerc

  9. Anonymous says:

    Spectaculos dar romanul mai roade si un os.Imi place tot ce e nou dar nu stiu daca ma voi decide sa incerc

  10. Cristi says:

    hello,

    Unde anume gasesc sfoara alimentara?

  11. Super tare faza cu dezosatul, nu credeam ca se poate…poate am sa incerc si io odata. Multumim pentru clip, nu cred ca l-as fi gasit pe youtube ;)

  12. Gloria says:

    Am facut reteta asta cu umplutura de porchetta si a iesit delicios!

  13. Ana-Maria says:

    Am facut aseara, a iesit grozav! Am rupt lama cutitului de emotii la dezosat, dar mama mama ce mandra sunt de mine!

Raspunde la wine
Follow on Instagram