Pulpe de pui cu tarhon si cartofi copti cu paprika afumata

20 Sep 2011, Cristina Mazilu

Habar n-am cum am ajuns la combinatia asta de arome – cred ca de vina a fost o vizita prin piata. Mi-e clar insa ca s-a mancat mult si bun, cu prieteni dragi.

Pulpele de pui le-am crestat si le-am frecat cu un amestec de zeama de lamaie, tarhon tocat marunt si sare, iar cartofii i-am mozolit cu putin ulei de masline si cateva lingurite de paprika afumata.
Photobucket

Astfel, cartofii au intrat in tava de la Ikea (aia de baza, mare, incapatoare si dotata cu grill – everybody should have one)…
Photobucket

Photobucket

…iar puiul – hopa sus, pe gratarul pus deasupra.

Asa a intrat tava la cuptorul incins la 200 de grade, pana ce puiul s-a rumenit pe toate partile (l-am intors la un moment dat, cand am rascolit si cartofii). Nu stiu cat timp sa fi trecut, dar cred ca s-au scurs vreo doua beri, iar la final treaba arata asa:
Photobucket
S-a mai intamplat pe masa si un sos aioli (muuult usturoi bun bun) si-o paine irlandeza cu faina integrala si seminte de tot felul. Dar despre acestea, intr-un episod urmator. Photobucket

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (12)
  1. Amoush says:

    super bun puiul cu tarhon! :* o seara faina

  2. coco says:

    pot sa servesc ? plizzzzzz…

  3. xxl says:

    Ma tot gandesc: daca numai pulpele si pieptii de pui ajung in farfurie, pe unde se vor fi plimband toate puicutele? :D Inteleg, berea era pregatita pentru glazurarea pulpelor, dar n-a mai avut rabdare :)

  4. Bianqua says:

    De cand ai tava aia de la Ikea? Eu am ramas complet dezamagita de a mea pentru briose care s-a ruginit oribil :( Iar o tigaie luata tot de la Ikea s-a facut praf. Incep sa nu mai iubesc ikea ca inainte, doar ca nu stiu de unde altundeva sa iau alta tava de briose :( Any ideas?

    http://bianqua.blogspot.com

  5. Mazilique says:

    Bianqua – tava asta o am de mai bine de un an and it’s really, really awsome. prima mea tava de briose e tot de la ikea si o iubesc cu spume, a capatat asa o patina dupa cateva mii de bucati coapte :p

    ai grija dupa ce folosesti tavile sa le cureti si sa le usuci bine. ruginesc daca le lasi prea mult cu apa in ele..

  6. cea mai buna reteta de pui ever – an all time favourite la noi :)

  7. Mazilique says:

    zano, stii ca prima data am gustat tarhon de la tine din farfurie? :))

  8. Diana T says:

    Nu ma pricep deloc!!! Tarhonul e asa…cu frunze ca patrunjelul???? Se gaseste in piata proaspat sau il caut mai bine la plic????
    Te rog sa nu razi de mine…dar chiar vreau sa incerc si altceva in afara de sare, piper, patrunjel sau marar….
    Iar paprika afumata…tot o noutate…eu cunosc doar boia dulce ….

  9. Mazilique says:

    @diana – nu rad, ca nici eu nu stiam acu’ ceva timp :) deci tarhonul e, in principiu ca patru jelul – o buruiana cu frunze subtiri si lunguiete. eu am luat proaspat, din piata, o legatura, pe care am tocata-o marunt.

    paprika afumata e un fel de boia… dar afumata. n-o sa gasesti prin supermarket, eu am luat-o de la Bacania Veche (vreo 13 lei cred ca a fost). are o aroma de-ti dai palme. f bun :)

  10. nicu says:

    arata adorabil! chiar nu ma pot abine. de-as avea si eu o gf ca tine,as lasa probabil si oribilele mele runde de pariuri sportive live. bravo!

  11. Alina says:

    de cand am tava de la ikea n-am folosit niciodata grillul. trebuie sa incerc reteta asta :) pare f buun

Comenteaza
Follow on Instagram