In cautarea retetelor boieresti // Biscuiti fragezi cu vin

12 Jul 2013, Cristina Mazilu
Evident ca niste biscuiti ca astia nu puteau sa lipseasca din cartea de bucate a unui conac aflat la 16 kilometri de Cotnari. Insa ce-am descoperit eu nu a fost atat de mult o reteta, cat o lista cu ingrediente, pe care le-am combinat cum m-a taiat si pe mine capul, dupa o seara in care explicasem, exemplificasem si experimentasem conceptul de Hugo facut cu socata de casa. Deci intr-o maniera cel putin discutabila.

250g de faina, 150g zahar si 150g de unt rece, taiat cubulete – pe toate le-am amestecat pana s-au facut firmituri.

Apoi am adaugat 4 linguri de vin alb si un strop de extract de vanilie. Toata treaba s-a transformat intr-un aluat pe care l-am rulat sub forma de sul, cum mi s-a intamplat si cu biscuitii astia.

Aluatul astfel impachetat a mers la frigider pana a doua zi dimineata, cand am taiat aluatul in felii pe care le-am asezat intr-o tava care a intrat vreo 10 minute la cuptorul inchis la 180 de grade. De acolo au iesit biscuiti calzi, fragezi si aromati. Pudrati (sau nu) cu zahar, merg perfect la un mic dejun de vacanta.

 
S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (4)
 1. Anonymous says:

  Ms.pt.reteta…simpla si gustoasa…as incerca si cu ceva sarat pus in loc de zahar…varianta sarata, adica…
  Off topic: ma fascineaza hartiutele pe care-s scrise retetele…poarta amprenta timpului, cu petele acelea de cerneala si foile galbene de vreme…
  Flor…

 2. Adi says:

  Vinul e sec, dulce?

 3. Am incercat reteta si mi-au iesit niste biscuiti tari,cam ca niste fursecuri,nicidecum fragezi ca biscuitii cu unt.Cred ca e din cauza ca am pus cam multa faina;anyway,cum trebuie sa fie aluatul,cumva foarte lipicios?Evident ca mai vreau sa mai incerc,pentru ca in pozele pe care le-ai pus arata extraordinar

 4. Am incercat reteta si mi-au iesit niste biscuiti tari,cam ca niste fursecuri,nicidecum fragezi ca biscuitii cu unt.Cred ca e din cauza ca am pus cam multa faina;anyway,cum trebuie sa fie aluatul,cumva foarte lipicios?Evident ca mai vreau sa mai incerc,pentru ca in pozele pe care le-ai pus arata extraordinar:)

Comenteaza
Follow on Instagram