Pui lipicios cu Sriracha si susan, la gratar

08 Jan 2015, Cristina Mazilu

Ca de fiecare data cand am de-a face cu piept de pui, il tavalesc prin tot felul de condimente, il scufund in marinade sau il inec in sosuri. Orice, da’ sa nu fie fad. Asa ca de data asta am folosit Sriracha (gasesti in Dragonul Rosu sau online: aici, aici si aici)

 

INGREDIENTE

20 de minute, 2 portii

    • 1 piept de pui dezosat si fara piele, taiat in fasii
    • 1 lingura de ulei
    • 1½ lingura de sos Sriracha (sos thailandez de ardei iute)
    • 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
    • 2 linguri de miere
    • 2 linguri de otet de orez
    • 1 capatana de broccoli, taiata in florete
    • 2 linguri de seminte de susan, usor prajite

 

Unge bucatile de pui cu ulei, presara cu sare si piper si apoi frige-le in tigaia grill timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Intre timp, amesteca sosul Sriracha cu ghimbirul, mierea si otetul, plus ceva sare & piper. Folosind o pensula, unge puiul aflat pe gratar cu sosul astfel obtinut. Pune sos doar pe partea care a fost deja rumenita, altfel se va arde.

Opareste broccoliul, cat sa ramana crocant, apoi imparte-l pe doua farfurii. Asaza deasupra puiul si presara semintele de susan. Daca vrei extra-spicy, adauga si restul de sos care ti-a mai ramas.

you must try

 

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (1)
  1. parbrize says:

    sosul sriracha este extrem de bun, recomand pentru cei care le place ca mancarea sa fie picanta

Raspunde la parbrize
Follow on Instagram