Supa de rosii – editia din extra-sezon
Asta e varianta off-season a supei de rosii. Pana la vara, cand rosiile vor reveni in gradini si pe tarabe, am zis sa incerc o varianta cremoasa si consistenta, cu rosii-pruna din conserva si rosii uscate. Plus, usturoi, evident! E plina de gust si aroma si iti vine sa mananci la lighean, so don’t mind if I do.
INGREDIENTE
15-20 de minute, 2 portii
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 5 rosii uscate in ulei, tocate grosier
- 2 conserve de rosii pruna
- 500ml supa de legume
- 1 lingurita de zahar
- frunze de busuioc sau pesto, pentru servit
Incinge uleiul de masline intr-o cratita incapatoare, apoi adauga usturoiul si amesteca la foc mic, pana ce se inmoaie, timp de cateva minute. Adauga rosiile uscate, rosiile pruna, supa, zaharul, sare si piper, si adu amestecul la punctul de fierbere.
Lasa supa sa fiarba incet timp de 15 minute, apoi mixeaz-o intr-un blender sau cu un mixer vertical. Adauga mai mult zahar daca ti se pare prea acida, apoi toarn-o in boluri si presara cateva frunze proaspete de busioc sau o lingura de pesto in fiecare caston.
Arata foarte bine! Eu fac vara des, din rosii proaspete si iarna cu suc de rosii. Doua intrebari am:
1. Rosille pruna sunt acele rosii lunguiete (nu dau nume de conserve sa nu fac reclama)?
2. Uleiul de masline extravirgin poate fi folosit la prajit in reteta sau trebuie doar ulei de masline obisnuit?
Multumesc!
hello,
1. da. eu am folosit Cirio, cred
2. poti sa folosesti extravirgin la prajit atat timp cat temperatura nu e una ridicata. deci cu atentie :-)
Multumesc! Hmmm… cu temperatura doar ochiometric :). Sper sa (re)produc si eu supa asta cat de curand. Weekend frumos!
Buna tare trebuie sa fie supa asta!!!Must try it very soon!!!
Mai parca imi face cu ochiul…hmmmmm!
N-am facut niciodata cu usturoi, dar o sa incerc. Eu pun cateva cepe si ardei grasi rosii, cu ulei de masline la cuptor, pana se rumenesc putin. Apoi ii amestec la blender si ii adaug la supa impreuna cu rosiile. Ambele dau o dulceata naturala si mai taie din aciditate. Iar spre final, adaug putina frisca lichida (neindulcita), dar nu e obligatorie.