Tartine cu ton, pasta de masline si rosii uscate
Din seria ce-mai-mancam-la-pranz, cu amendamentele da-sa-fie-repede si da-sa-fie-light-and-healthy, am bricolat niste tartine care indeplinesc cerintele de mai sus.
Dar, folosind fix aceleasi ingrediente, in aceeasi ordine, pot fi pregatite niste lipii pe care le rulezi si apoi le tai in felii pentru a obtine niste mici rulouri care pot fi apoi bagate pe gatul unor invitati la o petrecere. Don’t worry, n-o sa opuna nimeni rezistenta, sunt foarte bune :-)
INGREDIENTE
15 de minute, 8 portii
- 1 conserva de ton Rio Mare al Naturale (in suc propriu)
- 2 chifle patrate
- 1 galbenus
- 1 lingura de mustar Dijon
- sucul de la jumatate de lamaie
- 6 linguri de ulei de masline extravirgin
- jumatate de ceapa
- 1 fir de telina Apio
- o mana de patrunjel
- 4 linguri pasta de masline
- ½ ardei gras rosu
- 8 masline negre
- cateva frunze de rucola
- 5-6 rosii uscate
Scurge conserva de ton de continutul lichid.
Pune ardeiul rosu pe un gratar sau plita incinsa, timp de 5-6 minute, pana ce se inegreste coaja. Curata-l, apoi taie-l in felii.
Toaca marunt ceapa, telina Apio si patrunjelul. Rosiile uscate taie-le in felii.
Folosind un blender vertical, mixeaza galbenusul, mustarul si sucul de lamaie, pana cand compozitia se omogenizeaza. Adauga sare si piper proaspat rasnit.
Intr-un bol incapator pune sosul obtinut mai sus, adauga ceapa, telina, patrunjelul, tonul. Amesteca bine, pana cand toate ingredientele sunt combinate.
Taie chiflele transversal, apoi taie jumatatile in diagonal, astfel incat sa obtii triunghiuri.
Asaza-le pe un platou si intinde pe fiecare felie cate un strat de pasta de masline.
Apoi, asaza cate o lingura din amestecul de ton cu maioneza si legume. Decoreaza cu feliile de ardei copt si cu cele de rosii uscate. La final adauga maslinele si frunzele de rucola.
Incearca si reteta de cartofi dulci, umpluti cu ton Rio Mare in ulei de masline, si topping de ceapa rosie si coriandru.
Sau, daca esti pe super-fuga, testeaza retetele de salata Rio Mare gata preparate, care vin in doua variante:
- salata cu 5 cereale (orz, ovaz, grau dur, hrisca si alac)
- salata cu amestec mexican
Wow, m-ai cucerit! Sunt innebunita dupa felurile de mancare care contin ton: paste, salate chiar si pizza. Reteta aceasta este grozava, abia astept sa o incerc! Stiu ce pregatesc maine :). Felicitari pentru …tot!
A-ha – in sfarsit o utilizare pentru pasta de masline. Ma uit mereu la ea la Mega dar nu iau niciodata pentru ca nu-mi imaginez cu ce sa o combin.