Cartofi noi cu tarhon, bacon și usturoi copt

17 Apr 2018, Misha

Nu stiu cum e la voi treaba cu cartofii noi, insa la studio lucrurile incep sa o ia razna imediat cum apar pe prima taraba. Ne apuca asa un zbucium de ajungem sa intampinam urmatoarele situatii vreo cateva saptamani la rand:

1. testam numai retete care se potrivesc cu garnituri de cartofi noi
2. reluam retetele din anii trecuti, cu focus pe cei cu otet
3. incercam cartofii noi in combinatii precum reteta de mai jos si nu mai mancam nimic altceva pana in iunie (wishful thinking, i know!)

Daca vreti sa stiti, la piata Obor gasiti deschis pana la 20:00! Cu placere :)

INGREDIENTE
3-4 portii, 45 de minute

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 capatani usturoi (la final ne-am dat seama ca ar mai fi mers vreo 5, dar voi faceti cum va place)
  • 2 crengute tarhon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita pudra ardei cayenne
  • 40g bacon (6 felii, taiate in bucati)
  • 3 morcovi mici
  • sare si piper proaspat rasnit

Incinge cuptorul la 220°C

Spala bine cartofii si ususca-i cu ajutorul unui servet de bucatarie (astfel cartofii vor face o crusta crocanta si nu se vor inmuia la exterior). Curata si spala morcovii, taia-i rondele groase de 1-2cm.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, pune cartofii, morcovii, 3 linguri ulei de masline, pudra de ardei cayenne, capatanile de usturoi taiate in jumatati sau sferturi, sarea, piperul si amesteca bine. Este important pentru cartofi sa fie asezati cat mai aerisit in tava, pentru a se coace  si rumeni uniform.

Baga tava in cuptor timp de 30 de min.

Dupa ce timpul s-a scurs, am mai lasat legumele inca 10 min in cuptorul setat pe functia Grill, asta pentru ca am vrut sa obtin o crusta rumena.

Cat cartofii se odihnesc, am prajit bacon-ul timp de 30sec pe ambele parti si l-am amestecat printre cartofi. Am toacat tarhonul marunt si l-am presarat din abundenta peste cartofii fierbinti.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (0)
Comenteaza
Follow on Instagram