Fursecuri de primăvară

11 Apr 2018, Cristina Mazilu

Nu am cum sa va dau o explicatie coerenta si super-argumentata pentru fursecurile astea, adevarul e ca n-am putut sa rezist. M-am bucurat atat de tare c-a venit primavara, incat m-am trezit in situatia asta – am pus panselute pe fursecuri. Promit ca nu se mai intampla. Pana la anu’…

Acestea fiind zise, exista si o reteta in spatele acestei poze inflorate si colorate:
 
INGREDIENTE
aproximativ 35 minute, 35-40 biscuiti

      PENTRU BISCUITI

    • 325g faina
    • 200g unt
    • 125g zahar
    • 2 lingurite extract de vanilie
    • 3 galbenusuri
    • flori comestibile multicolore, pentru decor (eu am folosit panselute)
    •  
      PENTRU GLAZURA

    • 100g zahar pudra
    • 1-2 linguri suc de lamaie (depinde de consistenta pe care o vrei
    •  
      Incinge cuptorul la 180°C

      Taie untul in cubulete si pune-l in robotul de bucatarie impreuna cu faina si amesteca la viteza medie pana cand consistenta seamana cu niste firmituri.

      Adauga zaharul, extractul de vanilie, cele 3 galbenusuri si mixeaza pana cand se formeaza aluatul.

      Pe o planseta, scoate aluatul din vasul robotului si intinde-l cu ajutorul unui sucitor (sa nu fie mai subtire de 1cm) apoi taie fursecurile in forma ta preferata.

      Transfera biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru 10-12 min (timpul variaza in functie de dimensiunea si grosimea lor). Cand fursecurile sunt usor rumenite, scoate-le si lasa-le sa se raceasca inainte sa le decorezi.

      Intre timp, pregateste glazura – intr-un bol, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana cand se formeaza o pasta groasa, usor lichida. Folosindu-te de o lingurita intinde glazura pe suprafata biscuitlor si apoi decoreaza-i cu cate o floare.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI MAI PLACĂ
Comentarii (2)
  1. Anita says:

    buna, de unde putem cumpara florile? :)

Comenteaza
Follow on Instagram