Fursecuri de primăvară
Nu am cum sa va dau o explicatie coerenta si super-argumentata pentru fursecurile astea, adevarul e ca n-am putut sa rezist. M-am bucurat atat de tare c-a venit primavara, incat m-am trezit in situatia asta – am pus panselute pe fursecuri. Promit ca nu se mai intampla. Pana la anu’…
Acestea fiind zise, exista si o reteta in spatele acestei poze inflorate si colorate:
INGREDIENTE
aproximativ 35 minute, 35-40 biscuiti
- 325g faina
- 200g unt
- 125g zahar
- 2 lingurite extract de vanilie
- 3 galbenusuri
- flori comestibile multicolore, pentru decor (eu am folosit panselute)
- 100g zahar pudra
- 1-2 linguri suc de lamaie (depinde de consistenta pe care o vrei
-
PENTRU BISCUITI
PENTRU GLAZURA
Incinge cuptorul la 180°C
Taie untul in cubulete si pune-l in robotul de bucatarie impreuna cu faina si amesteca la viteza medie pana cand consistenta seamana cu niste firmituri.
Adauga zaharul, extractul de vanilie, cele 3 galbenusuri si mixeaza pana cand se formeaza aluatul.
Pe o planseta, scoate aluatul din vasul robotului si intinde-l cu ajutorul unui sucitor (sa nu fie mai subtire de 1cm) apoi taie fursecurile in forma ta preferata.
Transfera biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-i la cuptor pentru 10-12 min (timpul variaza in functie de dimensiunea si grosimea lor). Cand fursecurile sunt usor rumenite, scoate-le si lasa-le sa se raceasca inainte sa le decorezi.
Intre timp, pregateste glazura – intr-un bol, amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie pana cand se formeaza o pasta groasa, usor lichida. Folosindu-te de o lingurita intinde glazura pe suprafata biscuitlor si apoi decoreaza-i cu cate o floare.
buna, de unde putem cumpara florile? :)
Anita, gasesti la microgreens.ro! :)